Előfizetői tartalom

Kiszámolták, mennyit ért a határon a kerítés - Trump nem fogja megköszönni

Donald Trump köti az ebet a karóhoz, és ragaszkodik a kerítéséhez. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyit is használ az USA terebélyes déli határán egy ilyen építmény: vajon tényleg visszafogja a migrációt? Egy friss kutatás úgy találta, hogy a 2006-os Secure Fence Act értelmében felhúzott közel 900 kilométeres kerítés szinte semmit sem ért: pusztán 0,6 százalékkal vetette vissza a migrációt. Eközben ráadásul a munkásosztályon kívül tulajdonképpen mindenki rosszul járt vele egy közgazdasági modell szerint. Jegyezzük azért itt meg, hogy ezek az eredmények nem feltétlenül általánosíthatóak Donald Trump aktuális tervére.

Óriási politikai csörte megy az Egyesült Államokban kerítésügyben. Donald Trump amerikai elnök ragaszkodik kampány ígéretéhez, és a kormányzati leállás sem igazán hatja meg. A kerítésnek meg kell épülnie - sulykolja még az Instagramon közzétett fehér házi videókban is. Jóhiszeműen csak arra gondolhatunk, hogy egy rendkívül fontos dologról van szó, ami nélkülözhetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés