Előfizetői tartalom

Még az ufók is látják, hogy nő a gazdaságunk

Ha valaki az űrből ránéz a Földre, akkor az éjjeli fények változásából egészen pontosan felmérheti, hogy miként megy odalent a gazdaság. Mindez ráadásul nem pusztán valami haszontalan érdekesség, hanem remekül használható a GDP-növekedés helyettesítésére olyan országokban, ahol azt megbízhatatlanul mérik. A fejlődő világban ezzel sokszor a hivatalostól merőben eltérő számok jöttek ki, néhol még a változás irányát is felülírva. Immár tehát nem kizárólag a természettudósok privilégiuma a világűrbeli fények elemzése, noha a közgazdászok azért egyelőre csak a Földre figyelnek.

Mi látszik az űrből?Senki ne ijedjen meg, ez itt nem az Ufómagazin, hanem továbbra is a Portfolio tudományos rovata. Ugyanakkor az, hogy mi deríthető ki egy bolygóról az űrben, kifejezetten tudományos kérdés. Sőt, ami igazán meglepő: nem kizárólag természettudományos kérdés!Portfolio ProfA tudósok ma már képesek kideríteni egy bolygóról, hogy miből van, élhető atmoszférával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés