Előfizetői tartalom

Pistike nem fog lediplomázni, ha elhanyagolja az apukája

Nagyon jelentős hatással van a gyermekek jövőjére, hogy mennyi időt szánnak rájuk a szüleik. Akármilyen családról is van szó, a gyerekekkel töltött idő nagyban befolyásolja, hogy később eljutnak-e a diplomáig. Ezen a téren okozati összefüggést mutatott ki egy friss kutatás, míg érdekes módon a jövedelmi helyzetet nem találták meghatározónak (statisztikailag szignifikánsnak) ebben a kérdésben. Ráadásul az is kiderült, hogy az apukák figyelme értékesebb lehet, mint az anyukáké. Ha ők több időt fordítanak a nevelésre, azzal jelentősen megnövelik a gyermekük boldogulási esélyeit.

Nemzedékről nemzedékre fejlődünk. Vagy mégsem?Az emberek életszínvonala egyre emelkedik a világon, és ez alól csak kevés igazán szerencsétlen országban találunk kivételt. Ez a fejlődés ugyanakkor egyáltalán nem egyenletesen megy végbe, sőt, valójában nagyon sokféle arcot mutat attól függően, hogy hol és milyen társadalmi réteget nézünk. A jövedelmi egyenlőtlenségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés