Előfizetői tartalom

Sokkal lustábbak a mai diákok, és képtelenség rájuk hatni

A mai diákok sokkal kevesebbet tanulnak az elődeikhez képest, és ez a hanyag hozzáállás bizonyítottan alacsonyabb tudáshoz is vezet. A közgazdászok és társadalomtudósok empirikus kutatások egész sorával álltak már elő ezen a téren, amire viszont máig hiányzik a válasz, hogy mégis mit lehetne velük kezdeni. Erre a felhívásra nemrég egy fáradságos kísérletet csináltak, amiben megpróbálták noszogatni és támogatni a fiatalokat. Mint kiderült: ennek semmi hatása.

Az elmúlt 50 év folyamán egyre lustábbá váltak az egyetemi diákok: a heti tanulással töltött idő 1961-ben még 40 óra volt a nappali tagozatos amerikai diákok esetében, míg 2003-ra ez az érték 27-re esett. Az átlagérték zuhanása szinte folyamatos volt az elmúlt évtizedek során, és eközben egyre csak nőtt a kirívóan hanyag diákok aránya is - derítette ki Philip Babcock...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés