10 év alatt harmadával nőhet a brazil szójatermés

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, a brazilok véglegesen berendezkednek a világ szójával való ellátására, amiben az amerikai-kínai vámháború is a segítségükre van. 10 év alatt 45 millió hektárra kívánják növelni a szójatermő területeiket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A brazil szójatermelés az elkövetkező 10 évben akár harmadával is bővülhet a helyi agrárminisztérium szerint, és elérheti a 152 millió tonnát (az utóbbi években 115 és 122 millió tonna közötti mennyiséget termeltek).  A növekedés annak köszönhető, hogy a növény  termőterülete 45 millió hektárra duzzadhat. A következő évtizedben a szója termelése minden más növénynél gyorsabb ütemben fog bővülni, bár nem olyan erőteljesen, mint az előző évtizedben, amikor 67 százalékos növekedést ért el - írja elemzésében az ami-informiert.de.

A területhódítás leginkább Brazília északkeleti régiójában lesz jelentős, ahol  még viszonylag olcsó a föld és jók a klimatikus feltételek a szójatermesztéshez. Itt a bővülés elérheti a 15 százalékot a szakminisztérium becslése alapján. A térség egyetlen hátránya, hogy gyenge az infrastruktúrája, de a kormányzat folyamatosan dolgozik ennek javításán. Viszont a javára írható, hogy az exportkikötők közelében fekszik, így kisebb szállítási költség terhelné az áru fuvarozását.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?