17 °C Budapest

300 ezres kávéfőző hasalt el a teszten: mutatjuk, mivel nem nyúlsz mellé

2017. november 20. 17:30

14 különböző márkájú, összesen 48 kávéfőzőt tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A tesztelt készülékek között van 10 automata, 15 manuális és 23 kapszulás kávéfőző. Vizsgálták többek között, hogy milyen az elkészült kávé hőmérséklete, az eszpresszó és a tejhab minősége, mennyi idő alatt készül el a kávé, és milyen az energiafogyasztása. Karácsonyi ötletnek sem rossz, mutatjuk, melyiket vedd!

Jó hír, hogy a termékek közel fele az összesített szempontok alapján 75% fölött végzett, de a leggyengébben szereplők is legalább 62%-ot kaptak. Viszont a legdrágább, 300 ezer forintos kávéfőző mindössze 66%-ot kapott.

A legjobbak között van Krups, Delonghi és Bosch készülék is, a többség kapszulás, de akad köztük 1-1 manuális és automata is. Áruk 27 ezer forint és 230 ezer forint között mozog. Leginkább azzal nyertek sok pontot, hogy az elkészült kávé hőmérséklete közel van az előírt optimálishoz, viszonylag rövid idő alatt, jó ízű és állagú eszpresszót nyerhetünk belőle, és könnyen használhatók. A legjobbak között végzett, de ebben a kategóriában egyben a legdrágább is - 230 ezer forint körüli áron kapható - a Delonghi ECAM 350.55 Dinamica automata kávéfőző.

A lista végén, 62-65%-kal 5 termék végzett, ezek kizárólag manuális és automata gépek, ráadásul magasabb árfekvéssel - egy kivétellel 100 ezer forint fölött kaphatók. Ezek többnyire azért veszítettek pontot, mert a kávé hőmérséklete jobban eltér az optimálistól, hosszabb az elkészítési idő, nem nyerünk velük olyan finom eszpresszót, mint a lista elején szereplő készülékekkel, ráadásul több energiát is fogyasztanak. 

Az eszpresszó rajongóknak rossz hír, hogy a szakértők tesztelték az elkészült eszpresszók ízét és állagát is, és ennél a szempontnál mindössze 2 készülék kapott 4 pontot a 0-tól 5-ig terjedő skálán. Köztük van többek között a közel 90 ezer forintért kapható Krups Expert XN6008 kapszulás kávéfőző is.

A tesztben szereplő gépek több mint a fele rendelkezik tejhabosító funkcióval, köztük sok kapszulás is. Aki szereti a habos kávécsodákat annak jó hír, hogy 11 készülék kapott 4 vagy ennél jobb pontot ennél a szempontnál. Ha vásárlásnál ez az elsődleges szempontunk, érdemes résen lenni, mert közel ugyanazért a teljesítményért fizethetünk 300 ezer forintot, de kihozhatjuk 37 ezerből is. A tejhabosítás szempontjából legjobban szerepelt, de egyben a legdrágább is a Kitchen Aid5KES2102EER manuális kávégépe, 300 ezer forintért. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Aki ragaszkodik ahhoz, hogy mindig frissen őrölt kávéból készüljön a reggeli ébresztő ital, annak jobban a zsebébe kell nyúlnia. Az automata gépek ugyanis 100 ezer forint fölött kezdődnek, és akár 200 ezer forint fölött is járhat az áruk. Azt viszont érdemes tudni, hogy a tesztben nem az automata kávéfőzők kapták a legjobb pontot az eszpresszó minőségére. További hátrány, hogy ezeknél az elkészítési idő is hosszabb és nagyobb az áramfogyasztásuk, a kávédaráló funkció miatt.

VENNÉL EZT-AZT KARÁCSONYRA, DE ÉPP NINCS ELÉG PÉNZED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 12,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, a Cetelem, és a Cofidis gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm