12 °C Budapest

600 ezres fizetés, diploma nem kell: rengeteg szakácsot keresnek

2018. október 20. 13:02

Óriási a munkaerőhiány, nehéz helyzetben vannak az éttermek: nehezen találnak felszolgálót, pultost vagy szakácsot. Nem véletlen, hogy van olyan vendéglő, ahol nem elvárás az sem, hogy a leendő munkavállalónak legyen tapasztalata. Igaz, a kezdők nem is keresnek annyit, mint a tapasztalt munkaerő. Találtunk olyan hirdetést, ahol a szakács-konyhafőnöknek havonta 600 ezer forintot fizetnek.

A nyáron sokat lehetett olvasni arról, mekkora gondot okoz a vendéglátóhelyeknek a munkaerőhiány, milyen nehezen találnak pultost, felszolgálót vagy épp szakácsot.

Itt a környéken mindenki megadja az 1000-1200 forintot óránként, azaz, aki akar dolgozni, képzettség nélkül is megkereshet 400 ezer forintot havonta. Csak éppen nincs meg a hajlandóság

- mondta a Népszavának még május végén egy balatonlellei vállalkozó. Nem csak a Balatonnál, a fővárosban, és vidéki városokban is nehéz munkaerőt találni. Az interneten rengeteg helyre keresnek szakácsokat, a fizetések pedig változatos képet mutatnak. Találtunk olyan esztergomi helyet, ahol pályakezdők jelentkezését is várják, "mivel a nyugodt téli időszakban könnyen belejöhetnek a jelentkezők a szakma rejtelmeibe" - áll a hirdetésben. A nyelvtudás sem elvárás. A munkavállónak havonta nettó 180 ezret fizetnének.

Budapesten legalább 300 ezres lehet keresni

A Pénzcentrum által talált hirdetéseket böngészve jól látszik, hogy egy 3-5 év tapasztalattal rendelkező szakács általánosságban nettó 300-360 ezres fizetésre számíthat.

Az egyik 1. kerületi étteremben heti 4 napot kell dolgozni, reggel 9-től éjjel 11 óráig. A fizetés 1400 Ft/óra, plusz ehhez jön még a forgalom utáni jutalék. Azt írják, összességében havonta nettó 320-380 ezer forintot lehet keresni.

Az egyik 22. kerületi családi étterembe is szakácsot vennének fel, a munkaidő reggel 10-től este 22-ig tart, és minden második hétvége szabad. A tapasztalattal rendelkező szakács havonta 300 ezer forintot kereshet.

Ugyancsak 300 ezret lehet keresni a Don Pepe Étteremlánc 11. kerületi éttermében. Havi 15-17 napos munkarendben kell dolgozni, és amennyiben szükséges, szállást is biztosítanak a leendő munkavállalónak.

Egy budapesti belvárosi olasz étterembe tapasztalt szakácsot keresnek, a fizetés nettó 360 ezer forint. Ugyanennyit kínál a leendő munkavállónak egy 18. kerületi étterem, amely a hirdetésben jelzi, ez csak kezdő bér, ha elégedettek a dolgozóval, számíthat béremelésre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy újonnan nyíló belvárosi bisztróba is szakácsot keresnek. Előnyt jelent az angol nyelv társalgási szintű ismerete, a 3-5 év szakmai tapasztalat, és a grill ételek készítésében szerzett tapasztalat. A szakács-konyhafőnök - akinek feladata lesz az étlap kialakítása, az alapanyagok megrendelése, a beszerzés koordinálása és a konyha önálló vezetése - havi 600 ezer forintos fizetésre számíthat.

Vidéken kevesebb a fizetés

Míg a legtöbb budapesti álláshirdetésben feltüntetik a fizetést, addig a vidéki éttermek hirdetéseiben csak elvétve találtunk arra vonatkozó információt, mennyit fizetnek a leendő munkavállalónak.

Debrecenben az egyik pubba keresnek 1-3 év szakmai tapasztalattal rendelkező szakácsot, akinek havonta 15 napot kell dolgoznia. A fizetés nettó 200 ezer forint.

Kecskeméten az egyik étterembe szintén 1-3 év tapasztalattal rendelkező szakácsot vennének fel, hetente 40-50 órát kell dolgozni, és két szabadnapot biztosítanak. A fizetés nettó 240 ezer forint.

Siófokon egy olasz étterembe keresnek 5-10 éves tapasztalattal rendelkező konyhavezetőt, de a nyelvtudás nem feltétel. Havonta nettó 380 ezer forintot fizetnek a leendő munkavállalónak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem