A Gyermelyit is meglepte az idei időjárás

agrarszektor.hu
Jóval elmaradt az idei búza minősége a megszokottól a Gyermelyi Zrt-nél is, és a termésmennyiség is csak közepesre sikeredett. A szélsőséges időjárás azonban nem minden gabonánál tett keresztbe, mivel a vállalat repcéből rekordmennyiséget takarított be.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az idei év szélsőséges időjárása komoly meglepetést okozott a Gyermelyi Zrt. 8700 hektáros saját növénytermelési ágazatában is, ahol a cég a tésztához szükséges alapanyagokat is megtermeli - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Tóth Béla, a vállalat elnöke a 13. Coop Rally-n. A búza közepes termést hozott, és a minőség is jócskán elmaradt a megszokottól. Érdekes, hogy a takarmányárpa nagyon visszaszorult, ezért idén érezhetően megnőtt a kereslet iránta. A repce viszont rekordtermést produkált, miközben a tavaszi vetésű növényeknél a nagyon meleg április és a nagyon száraz május látványosan nehezítette a kelést.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A fejlesztésekkel kapcsolatban az elnök elmondta, hogy jelenleg a legfontosabb feladatuk a legutóbb épült gyáruk tésztakapacitásának kihasználása, amelyhez exportpiacot kell szerezniük, mivel a belföldi értékesítés várhatóan nem bővül. A keleti és a nyugati piacokra egyaránt exportál a Gyermelyi Zrt., bár a tészta nem olyan termék, amelyet érdemes túl messzire szállítani - fogalmazott Tóth Béla.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A magyar élelmiszeripar évek óta problémákkal küszködik és nehezen tud teret hódítani Nyugat-Európában. Az elnök szerint ennek az az oka, hogy a rendszerváltáskor nagyon nagy lemaradásba került Magyarország, az igazi fellendüléshez pedig még nem telt el elegendő idő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?