A méhekre is veszélyes a kertészek csoda rovarfogója: így semmiképp se használd

agrarszektor.hu
Nagyon sok kertész használ a kertjében sárga ragadós lapot, ami nemcsak a biokertészeknek lehet óriási segítség, de egy hagyományos kertben is segítséget nyújthat. Néhány dologra érdemes odafigyelni a használatával kapcsolatban, összegyűjtöttük melyek ezek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A sárga ragadós lap nagyon népszerű a kertészek körében, és nem csak a biokertészek használják. Funkciója a kártevők előrejelzése, illetve gyérítése, akad azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelni a használatával kapcsolatban. A sárga rovarfogó valójában egy műanyag lap, ami valamilyen ragacsos anyaggal van bekenve, a színe miatt pedig vonzza a kártevőket, amelyek beleragadnak a lapba. Az ajánlás alapján tíz négyzetméterenként helyezzünk ki két lapot az adott területre.

Aki nem használt még ilyet, annak első alkalommal érdemes arra figyelnie, hogy a védőfóliával együtt tegye fel a sárga lapot a megfelelő helyre, ha ugyanis hamarabb leszedjük a fóliát, akkor könnyen lehet, hogy mi magunk is beleragadunk, ez pedig sok kellemetlenséget okozhat a kertésznek. 

Egy másik alapvető kérdés a sárga ragadós lappal kapcsolatban az az, hogy hova tegyük. Ha a csomagoláson található leírást követjük, akkor az alapján a növényekhez minél közelebb kell elhelyeznünk a lapokat, természetesen úgy, hogy a levelekhez ne érjenek hozzá. Arra azonban minden esetben figyeljünk, hogy habár a cél a kártevők gyérítése, virágzásban lévő zöldségek közelébe soha ne tegyük a lapokat, mert nem csak a kártevők, de a méhek is beleragadhatnak. Így például a paradicsom és az uborka esetében, ne rakjuk közvetlenül a virágzásban lévő növények mellé, hiszen lehet, hogy keveseebb lesz a nem kívánatos rovar, de a méhekre is veszélyes lehet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?