Aggódnak a németek, rosszul virágzik a repce

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetek hirtelen jött meleg, aszályos időjárása még rosszabbul érintette a németeket, mint minket. Ott ugyanis még csak most jár a virágzás elején a repce, a legérzékenyebb fázisában érte az áprilisi hőstressz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hervadó, potyogó virágkezdemények, gyenge kötés az eredménye az áprilisi nyárnak Németországban. A helyzetet rontotta, hogy a rovarok nagyon elemükben érezték magukat, a repcefénybogár invazív módon lepte el a táblákat. A szezon náluk is nagyon vontatottan és sok csapadékkal indult, az állományok egy része már ekkor gyengébben jött ki a télből az elvárhatónál. Az extrém áprilisi időjárás mindössze két hetet adott a növényeknek a szárbaindulástól és az első bimbók megjelenéséig. Megviselte az állományokat a nappali és éjszakai hőmérséklet közötti 20 fokos ingadozás is. Már a virágképzésben zavart tapasztaltak a gazdák, amit tömeges virágelrúgás követett a nyáriasan forró időjárásban.

Mi vár a magyar agráriumra 2018-ban és azután? Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat 2018-ban? Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A nemesítőházak szüntelenül járják a határt, hogy tanácsaikkal segítsék a gazdákataz állomány megmentésében, közben a mezőgazdasági minisztérium biztatja őket, hogy van még remény: az alsóbb elágazódási szinteken még berakódhatnak a képződő becők, ne tárcsázzák ki idő előtt a táblát.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?