Amazone: a bevétel elérheti a félmilliárd eurós álomhatárt

agrarszektor.hu
A 135 éves múltra visszatekintő, német Amazonen-Werke idén már fél milliárd eurós árbevételt szeretne elérni. A céltól nincs is messze: 2018-ban már sikerült 481 millió euróval egy új rekordot felállítani. A forgalom értéke 5,2%-kal haladta meg a 2017 évi 457 millió eurót. A multinacionális mezőgépgyártó ekegyártásának központja Magyarországon található.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az elsősorban vető- és permetező gépeket gyártó vállalkozás messze túllépett a német határokon: árbevételének 80 százaléka a külpiacokról származott. Különösen pozitív eredményeket hoztak az exportban a francia, japán, spanyol, magyar és az írországi eladások, de Németországban is jelentős növekedést értek el. A fontos piacnak számító Lengyelországban és Oroszországban pedig stabilizálódtak az eladásaik.


A bruttó árbevétel 7 százalékát fordították kutatásra és fejlesztésre. Új telephelyet és sorközművelő, illetve vetőgépmárkát vásároltak fel tavaly, a tradicionális Schmotzer nevű bajorországi vállalatot, amely az intelligens (kameravezérelt) sorközművelés és sorműtrágyázás területéről hoz innovációkat a konszernbe. Felturbózták az ekegyártást is, amelynek a központja Mosonmagyaróváron található (a volt Vogel & Noot ekegyár). Új gyárat helyeztek üzembe Bramscheben, ahol 16.000 négyzetméteren gyártócsarnokok, raktárak és adminisztrációs helyiségek épültek fel. 2019-ben a tulajdonosok és a menedzsment egy újabb rekordévre számít, és azt remélik, hogy az árbevétel eléri a félmilliárd eurós álomhatárt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03