Az agrárképzést népszerűsítették a Szakmák Éjszakáján

agrarszektor.hu
Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődő diákokat a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozaton péntek este. A látványos bemutatók, interaktív tevékenységek mottója: "Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!". A négy évvel ezelőtt elindított esemény révén több száz szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ehhez a rendezvényhez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is, ahol az intézmény elméleti és gyakorlati oktatását bemutató izgalmas programok várták a diákokat és szüleiket. Megismerkedhettek többek között a lovasképzés, az állattartás, a pék, a cukrász szakmák, valamint a húsipari és édesipari termékgyártás fortélyaival.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese örömmel fogadta, hogy a rendezvény keretében idén immár negyvenegy, az agrártárca fenntartásában lévő agrár-szakképző intézmény nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, ahol oktatók és az intézmény diákjai mutatják be az agrárszakmák lényegét és szépségét. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy az agráriumnak nagy szüksége van kiváló és felkészült munkaerőre. Mint fogalmazott, a mezőgazdaság fejlődésének alapja a jól képzett szakembergárda, amely ismeri és alkalmazza a legmodernebb technológiákat, felhasználja a precíziós gazdálkodás, a robotika, a digitalizáció nyújtotta valamennyi lehetőséget. A Szakmák Éjszakája rendezvény felhívja a figyelmet a szakképzés jelentőségére, megismerteti a szakmák szépségét és a jól végzett munka örömét - fogalmazott Farkas Sándor.

(Forrás: AM Sajtóiroda)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?