18 °C Budapest

Azért ez erős: ennyit keres egy közterületfelügyelő Budapesten

2019. március 24. 18:59

Ezek voltak 2019 12. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Leesik az állad: ennyit keres egy közterület-felügyelő Budapesten

Továbbra is rengeteg ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról, éppen ezért minden lehetséges platformon toboroznak a munkáltatók, már köztéri plakátokon is. Nemrég egy közterület-felügyelőket kereső utcai hirdetésbe botlottunk bele, melynek érdekessége, hogy benne a béreket is nyíltan kommunikálják.

El vannak tévedve: ennyiért állnának munkába a magyar egyetemisták + videó

Az egyetemi képzések szerepe átértékelődik, de a diploma jelentősége nem vész el - halljuk egyre gyakrabban. De mire számít az, aki az egyetemi képzést választja? Tisztában vannak a diákok azzal, hogy mennyit ér a megszerzett tudásuk a munkaerőpiacon? Vajon mekkora kezdőfizetésre számít egy egyetemista? Kimentünk a legnagyobb budapesti egyetemekhez, és megkérdeztük az ott tanuló diákokat a fenti kérdésről. Videóban mutatjuk a válaszokat.

Nálad is lapulhat ilyen 500-as: 58-szor annyit érhet, mint ami rá van írva

Szerkesztőségünk birtokába jutott két vadonatúj, limitált példányszámú MINTA 500 forintos bankjegy, mely a gyűjtők számára kifejezetten értékes. Kipróbáltuk, mennyi érnek ezek a piacon, és sikerült is eladnunk meglepően magas áron. Ezután azonban olyan történt, amire nem számítottunk.

Rongyrázás a hazai utakon: ilyen sok autósnak van egyedi rendszáma

Évről-évre egyre több és több egyedi rendszámot adnak ki Magyarországon. Mindezt annak ellenére, hogy még a legolcsóbb egyedi rendszám igények is több mint 13-szor drágábbak, mint az átlagosak. Ám a legdrágább darabok 51-szer annyiba kerülnek, mint az utakon furikázó tömegrendszámok. Utánajártunk, mennyibe kerülnek pontosan a rendszámkülönlegességek illetve, hogy mennyire nehéz egyáltalán egy kuriózum darab beszerzése.

Ezt minden magyarnak tudnia kell: így spórolhatsz a gyógyszereken

Az agyonreklámozott gyógyszerek esetében sokszor a reklámidőt fizetjük meg a pénztárnál, ugyanakkor létezik azonos hatóanyagú, de sokkal olcsóbb változatuk. Ugyanez igaz a bőrápolási termékekre is: fillérekért beszerezhető a patikában helyben, szakemberek által készített krém is, persze egyszerűbb csomagolásban és illatanyagmentesen.

Alacsonyabb keresettel is rengeteg pénzhez juthatsz: mutatjuk a legális hiteltrükköt

Annak, akinek alacsony a jövedelme, kézenfekvő lehet az adóstárs bevonása hitelfelvételkor. Házastársak esetén ez nem is választás kérdése. De mennyivel javítja ez a hitelképességünket, és mi történik az adóstárssal, ha bedől a hitel?

Kiszámoltuk: akkor is bombaüzlet a babaváró hitel, ha nem vállalsz gyereket

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Megjelentek a babaváró hitel részletei, amelyekből több meglepő dolog is kiderült. Mostani számításaink során például arra jutottunk, hogy még akkor is sokkal jobban megéri ezzel a konstrukcióval élni, ha még véletetlenül sem gondolkodunk gyerekvállaláson. Mutatjuk, hogy ez hogy lehetséges.

10 millióért vehetsz most 30 milliós lakást: az állam fizeti helyetted

Sorban jelennek meg a részletek a kormány családtámogatási programjáról. Különösen érdekes a 10 milliós kamatmentes hitel, sokan eljátszhatnak a gondolattal, hogy akár lakásvásárláshoz is felhasználják. De mennyit spórolhat ez a CSOK-kal kiegészítve akkor, ha 1, 2 vagy 3 gyereket vállalunk?

Bitang bérpótlékkal támad az IKEA: tucatnyi embert keresnek, így számolnak

Sok nyitott pozíciót kínálnak a magyarországi üzletek, egyre élesebb a bérverseny, hiszen az áruházláncok folyamatosan keresik az eladókat, pénztárosokat, árufeltöltőket. Ám mivel gyakran több műszakos munkarendben kell dolgozni, szép summát lehet keresni a délutáni és az éjszakai pótlékokkal. Egy hirdetés kapcsán a bérpótlékoknak jártunk utána.

Ingyen is letudhatod a hiteled: csak kevesen ismerik ezt a kiskaput

Aki ma megtakarítási formát keres, annak kedvező döntés lehet, ha előtörleszti a fennálló hitelét. Akár már kisebb összegű előtörlesztés is komoly összegeket jelenthet a havi törlesztőn, összességében pedig a legtöbb esetben nagymértékben megtérül az előtörlesztés. Sok esetben az előtörlesztés díjmentes: például ha ltp-ből törleszt elő valaki. De mi a teendő, ha valaki előtörleszteni akar, és mennyit lehet spórolni így?

Újabb sokszázezres költség, amivel a lakásvásárlóknak számolni kell!

Kis túlzással a fél ország költözik: elképesztő összegekért, rekordidő alatt kelnek el a lakások Budapesten és a nagyobb vidéki városokban. Ez az intenzív mozgolódás pedig húz magával több, ehhez kapcsolódó iparágat is: ma már nem csak a költöztetés bombaüzlet, de az átmenetileg feleslegessé vált holmik raktári tárolása is.

Megszólalt a magyar lottómilliárdos: még családtagjainak sem ad a nyereményéből

3 milliárd 414 millió forint keresi gazdáját ezen a játékhéten az Ötöslottón, ez minden idők 3. legmagasabb főnyereménye a játék történetében. Noha a legtöbb lottónyertes ma már nem vállalja fel a nyilvánosságot, az ún. nagynyertes kérdőívekről sok érdekességet megtudhatunk a korábban nagyot kaszáló magyar szerencsehuszárokról. Sokan azt is elárulták, milyen taktikával játszottak, mire költik majd a nyereményt, és adnak-e belőle családtagjaiknak is.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MEDIA1  |  2024. március 28. 11:20
Bírságot kapott a héten a Tamási Rádió és a Jazz TV az NMHH Médiatanácsától, és a holland társhatósá...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem