Bajban a McDonald's: sokkal rövidebb a sültkrumpli

agrarszektor.hu
Rövidebbek lesznek a sültkrumplik a McDonald's gyorséttermeiben az idei aszályos és száraz nyár miatt. Az étteremláncnak ez nem csak a fogyasztók miatt jelent komoly problémát, mert a sültkrumpli készítéséhez használt, eddigi krumpliméretéhez igazított eszközöket minden étteremben át kell állítaniuk.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A meleg és száraz időjárás miatt Észak-Európa jelentős részén a szokásosnál jóval kisebb méretű lesz idén a burgonya. Ez azért is okozhat gondot, mert a kisebb méretű burgonya rövidebb sültkrumplikat eredményez a feldolgozóiparban. A híradások szerint az idei aszályos nyár a legrosszabbul a gyorsétteremláncokat, köztük a McDonald's-ot érinti, mivel jelentősen meg kell változtatniuk megszokott éttermi gyakorlataikat.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A holland McDonald's számára például a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a rövidebb sültkrumplik nem felelnek meg az étteremlánc konyháiban használt speciális eszközöknek, mert azokat a megszokott méretű, hosszabb krumplikra állították be.  A tapasztalatok szeringt a fogyasztók sem örülnek a kisebb sültkrumplinak, de az étteremlánc hangsúlyozta, hogy az adagok súlya a krumpliméret módosulása miatt nem változik meg. 

Ahogy az agrárszektor.hu is beszámolt róla, Európban átlagosan három centiméterrel csökken a sültkumpliméret az eddig megszokott 8-9 centiméterről. A burgonyagumók látványos rövidülésének mindenhol az az oka, hogy több országot is évtizedek óta nem látott szárazság sújtott, amely jelentősen befolyásolta a termésminőséget és a terméshozamokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03