17 °C Budapest

Csak ne panaszkodj: íme, 8 ország, ahol többet kell dolgozni, mint itthon

2019. augusztus 16. 16:31

Egy átlagos magyar munkahéten 39,6 órát kell dolgoznia a munkavállalóknak az OECD felmérése szerint. Ez nagyjából 8 órát jelent naponta, azonban a világ számos országában ennél jóval több az átlagos munkaidő: Kolumbiában a legtöbb a világon, 47,7 óra egy héten. Mutatjuk, melyik országokban kell többet dolgozniuk az embereknek, mint a magyaroknak. 

A 40 országot bevonó kutatásból kiderült, hogy nemzetközi szinten egy átlagos munkahéten 36,8 órát kellett dolgozniuk a munkavállalóknak. Ennél a magyar átlag, 2 órával és 48 perccel hosszabb! Azonban mielőtt irigykedni kezdenénk a hollandokra, akiknek 29 óra az átlaguk, jusson eszünkbe, hogy más országokban még nálunk is több időt töltenek a munkában - írja a Business Insider. 

Lengyelország

Egy hajszállal, de a lengyelek is előttünk vannak: 39,8 órát dolgoznak le átlagosan egy héten. A 15 és 64 év közötti foglalkoztatottak számában azonban az OECD átlag alatt maradnak: 66 százalékuk foglalkoztatott. 

Izrael

Bár nem Izraelben van a leghosszabb munkahét, de a dolgozók 15,4 százaléka tölt több mint 50 órát munkában egy héten, és mindössze 13,4 óra jut számukra pihenésre egy napra. Nem csoda hogy előzik a magyar dolgozókat: 40,6 órát töltenek egy héten a munkahelyükön.

Chile

A chileieknek van a harmadik legkevesebb szabadidejük az OECD rangsor szerint: 13,3 óra naponta, míg az OECD átlag 15 óra. A dolgozók pedig átlagosan 42,8 órát töltenek munkában egy héten.

Dél-Afrikai Köztársaság

A dél-afrikaiak 44 százalékának van - 15 és 64 éves kor között - állása, ezzel jóval az OECD átlag (68%) alatt maradnak. Azok közül, akiknek van munkájuk, 18 százalék dolgozik több mint 50 órát egy héten, ezzel viszont előzik a vizsgált 40 ország 11 százalékos átlagát.

Costa Rica

A dobogó negyedik helyét a costa rica-i dolgozók szerezték meg átlagosan 44,5 ledolgozott órával hetente.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mexikó

A mexikói dolgozók 28,7 százaléka tölt a munkahelyén 50 óránál is többet egy héten, és mindössze 12,4 óra szabadidő jut egy hétre. Egy mexikóinak átlagosan 45,1 órás a munkanapja.

Törökország

A török dolgozók 32 százaléka dolgozik 50 óránál is többet egy héten, ezzel első helyen állnak a vizsgált országok közül az arányaiban leghosszabban dolgozókat tekintve, viszont a kolumbiaiaknál még mindig több a szabadidejük: 14,8 órát töltenek átlagosan a munkahelyen kívül. A munkahéten ledolgozott órák számának országos átlaga 47 óra.

Kolumbia

A 40 vizsgált ország közül Kolumbiában a legsúlyosabb a helyzet: nem csak a munkahét hosszabb, hanem a pihenőidejük is rövidebb, mint bármely más országban, átlagosan 12 óra egy nap, és 26,6 százaléka a dolgozóknak 50 óra felett teljesít egy héten. Az országos átlag 47,7 óra heti szinten.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem