Duplán öntöznének a nagy állami mintagazdaságban

agrarszektor.hu
Duplájára kívánja növelni az öntözhető területek nagyságát az állami tulajdonban lévő Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. A cég tovább javítaná a termelési színvonalat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mezőhegyesi birtokon most 2150 hektár öntözhető, de a gazdaság ezt meg kívánja duplázni - jelentette be az MTI szerint Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényén. A mezőhegyesi cég a vetőmagtermelésben mintagazdaságának számít, de tovább növelnék a termelési színvonalat. Az állattartási ágazatban pedig a nonius fajta mellett ismét foglalkoznak a gidránnal és a furiózóval.

Jön az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én Siófokon. Az év egyik legnagyobb agráreseményén kiemelt téma lesz többek között, milyen radikális változások jöhetnek ősszel a földügyi szabályozásban, a földöröklésben, illetve a birtokpolitikában. Az ágazati szakemberek azt is megvitatják majd, mi vár az osztatlan közös tulajdonokra és újragondolja-e a kormány a földbérleti viszonyokat. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


Mint ismert, nemrég jelent meg a kormány határozata a hazai öntözésfejlesztésről. 2020-2030 között évi 17 milliárd forinttal támogatnák a projektet.

 

Jakab István

a MAGOSZ elnöke

képviselő és a parlament alelnöke

Jakab István magyar mezőgazdász, üzemmérnök, politikus, országgyűlési képviselő. 1972-ben végzett állattenyésztő üzemmérnökként Szegeden. Ezt követően a Hajdú-Bihar Megyei Takarmányozási és Állattenyésztési... Tovább »


Jelentős erőforrás a több mint ötmillió hektáros hazai mezőgazdasági terület - állapította meg a kamarai rendezvényen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke. Ezt az adottságot ki kell használni, hogy a vidék még élhetőbbé váljon - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03