Egy évtizede nem volt ilyen: Ausztrália nem exportálja, hanem importálja a búzát

agrarszektor.hu
Az Ausztrál Mezőgazdasági Tudományok Irodája (ABARES) bejelentette, hogy a búzaexport mindössze 11,7 millió tonna lesz, míg az előző, márciusi becslés még 14,2 millió tonnáról szólt. Ausztrália keleti partvidékén ugyanis az elmúlt fél év során a szokásosnál 40 százalékkal kevesebb eső esett - adta hírül a blog.syngenta.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bár térségünkben idén bőven lesz búza, a gyengülő ausztrál export hatással lesz a globális referenciaárakra, amelyek május elejétől számított hat hét során már amúgy is közel 30 százalékot emelkedtek az alacsonyabb globális készletekkel kapcsolatos aggodalmak miatt -írja a blog.syngenta.hu A búza exportjának csökkenése valószínűleg komoly gondot okoz Ausztráliának, ahol ez a gabona az évi 50 milliárd ausztrál dolláros (34,39 milliárd USD) forgalmú mezőgazdaság legjövedelmezőbb terméke.


Most pedig az aszály miatt búzabehozatalra szorultak a kontinens nagy végfelhasználói. Több mint egy évtizede ez volt az első külföldről származó búzaszállítmány

 - jelezte a mezőgazdasági tárca, az ABARES pedig közleményében hozzátette, hogy várhatóan további búza- és egyéb gabonabehozatalára vonatkozó engedélykérelmet is be fognak nyújtani a végfelhasználók.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?