13 °C Budapest

Elárulta Zacher Gábor: ők fogyasztják a legtöbb kokaint Magyarországon

2019. augusztus 18. 14:45

A kokain a tőkeerős fogyasztók és az elit drogja, éppen úgy jelen van a menedzserek, sportolók világában, ahogyan a biofű a szegényebb társadalmi rétegek körében - árulta el a novekedes.hu-nak adott interjújában Zacher Gábor.

Mint a főorvos-toxikológus az interjúban fogalmazott, "a kokain alapvetően egy rétegszolgálatású kábítószer. Miközben a biofű 400-600 forint, addig a kokain grammja minőségtől függően 16-30 ezer forintba is kerülhet, amit nem mindenki engedhet meg magának. De van egy olyan réteg, amelyik egy ilyen partiban képes és hajlandó akár százezer forintos nagyságrendű kokainmennyiséget is felszippantani." És, hogy melyik ez a réteg? Nos Zacher Gábor szerint az elit, bár kiemelte, ez attól függ, mit is értünk elit alatt.

Egy három-négymilliós fizetéssel bíró bankigazgatót, vagy egy tisztességes, becsületes vállalkozót ugyanekkora, vagy nagyobb havi fizetéssel? Vagy egy orvost, aki ugyanezt a paraszolvenciából keresi meg? Esetleg egy gengsztert vagy akár egy magasan megfizetett sportolót?

- tette fel a költő kérdést Zacher Gábor.

A főorvos-toxikológus hozzátette, a cégvezetők, menedzserek élete nagyon stresszes, így nem véletlen, hogy jelen van a világukban a kokain. "megpróbálnak relaxálni, kiengedni" - mondta. Hozzátette:

A munkájuk nagyon komoly és folyamatos jelenlétet, koncentrációt igényel, hiszen az üzleti élet egy kegyetlen világ, mert miközben egyik pillanatban fenn van az ember a csúcson, a másikban akár mindent elveszítve bukhat hatalmasat. Nagyon stresszes életről van szó, ami magával hoz nagyon sok, sorsszerűen kialakuló betegséget is.

Zacher Gábor kiemelte, hogy ugyan nem lehet általánosítani, "nagyon sokan felpattannak a kerékpárra, körbe tekerik a Balatont egyedül vagy a családjukkal, de azért ennek a populációnak 15-16 százaléka mégiscsak beleveti magát a pesti bulinegyedbe és van másfél napja arra, hogy kiengedje a gőzt."

A neves toxikológus amúgy nem először beszél a felső tízezer (megj.: pontos számot nem tudunk) szerhasználatáról. Egy régebbi interjúban elmondta, nehéz nemet mondani a különböző tudatmódosító szerekre, hiszen a szociális minták átöröklődnek.

A kokain beszerzése ezekben a körökben státuszszimbólum. Ez mindig így működött. A kokainos rétegbe nagyon nehéz belelátni, roppant zárt közösséget alkotnak, úgy gondolják, hogy a pénz mindent megold

- fogalmazott Zacher Gábor évekkel ezelőtt.

A toxikológus szerint a mai világunk csak a gyors örömszerzésről szól. A nagyvállalati multik vezetői a legjobb autókra, csúcsmobilokra és egy saját titkárnőre vágynak, akivel néha "elszórakozhatnak". És természetesen olyan fizetésre és bónuszra, amiért megéri az embernek harcolni.

Veszélyes is lehet, ha túl sokat dolgozunk

Ahogy a fenti példa is mutatja, akár veszélyes is lehet, ha túl sokat dolgozunk. Hiszen a sok munka miatt felborulhat a megfelelő egyensúly a munka és magánélet között ez pedig komoly stressz forrást jelent, ami életünk mindkét területére nagy hatással van.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A munka-magánélet egyensúlyának megszűnése nagyobb leterheltséget okoz, és az időbeosztás felborulásához, valamint viselkedésbeli változás miatti konfliktusokhoz is vezethet a családban és a munkahelyen egyaránt.

Ezek a konfliktusok alapvető kihatással vannak a családi és társas életre, valamint a munkahelyi teljesítőképességre, ezért az egyénnek és a munkáltatónak egyaránt érdeke a munka és szabadidő egyensúlyának fenntartása.

Ha érdekel a téma, akkor olvasd el korábbi cikkeinket:

Extrém hobbikkal vezetik le a stresszt a világ leggazdagabb emberei

Kiderült, miért okoz szívbetegséget a stressz

Eleged van a melóból? Ezek a tippek segíthetnek rajtad

Szomorú következménye lett a munkahelyi stressznek

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem