6 °C Budapest

Ez a nem semmi: nevetséges áron is vehetsz brutáljó okostelefont!

2018. október 22. 07:00

Manapság a legtöbb embernek a kezéhez van nőve a telefonja, és sokan nem elégednek meg a középkategóriával, hanem a legjobbat akarják. Ha te is a mobilok szerelmese vagy, vagy már így október közepén valalkinek a karácsonyi ajándékán gondolkodsz, akkor a most következő listánkat neked találták ki! Összeszedtük a legjobb készülékeket, amelyek közül midnenki találhat az ízlésének és pénztárcájanak megfelelőt.

2018 legjobb okostelefonjainak listájáról nem maradhatnak le az Apple idei csúcskészülékei. A cég idei készülékei az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR neveket kapták. Az 5,8 hüvelykes XS, ahogyan a neve is mutatja, a tavaly 10-es "ráncfelvarrot" változata, a Max pedig ennek az egyel nagyobb, 6,5 colos változata - a két telefon hardveresen szinte ugyanaz, a Max nagyobb mérete miatt nagyobb akkumulátort is kapott. Az X-hez képest ezekben fejlődtek a kamera szenzorai, a processzor pedig sokkal jobban osztja el a teljesítményt, és használja ki a lehetőségeket - ettől pedig gyorsabb lett a rendszer. Mindkét készülék négy gigabájt RAM-ot kapott.

Az XR az "olcsósított változat", amelybe LCD-kijelző került, és kettő helyett csak egyetlen hátlapi kamerát szereltek bele. A processzor az XS-ekben is megtalálható nyolcmagos A12-es. Az Apple ennél a modellnél visszatért ahhoz a szisztémához, amelyet anno az 5C-nél vezettek be, az XR is több színárnyalatban is kapható: fehér, fekete, kék, korall és sárga. Az olcsóbbik iPhone 3 gigabájtos RAM-mal érkezett.

De lássuk az árakat! Mindhárom készülék 64, 256 és 512 gigabájtos belső memóriával kapható, a modellek árai ebben a sorrenben:

  • XS: 400 000 forint / 460 000 forint / 538 000  forint
  • XS Max: 440 000  forint / 500 000 forint / 578 000  forint
  • XR: 300 000 forint / 319 000 forint / 360 000 forint

Drága? Ugyan már!

Bár soknak tűnhet, de nem elérhetetlen cél egy majdnem 600 ezer forintos telefon. Korábban itt a Pénzcentrumon is kiszámoltuk, hogy ha mondjuk három évig meg akarod tartani az XS Maxodat - ameddig az átlagos iPhone felhasználók koptatnak egy készüléket -, akkor csupán naponta 529 forintot kell fizetned érte, így pedig elég csak kisebb kiadásokról lemondani. Ha mondjuk leszoksz a cigiről, vagy egyel kevesebb kávét veszel naponta, akkor meg is vagy vele!

Oké, de a szükséges összeg nagyjából három év múlva jöhet össze, az iPhone XS Max meg most jelent meg. Emiatt sem kell aggódnod, inkább előlegezd meg magadnak az árát egy személyi kölcsönnel! 600 ezer forintból már a legnagyobbat is meg tudod vanni, valami király tokban, kijelzővédővel együtt, és még egy szuper bluetooth-os fülhallgatóra is telik belőle. Ezt az összeget három évre akár már havi 18 768 forintért megkaphatod a CIB Banknál, ettől csak kicsit marad el az MKB 18 775 forintos havi törlesztőrészletet kínáló konstrukciója! A részletekért és a többi ajánlatért böngészd át a Pénzcentrum személyikölcsön kalkulátorát!

Andoidból nagyobb a választék

A Google operációs rendszerével érkező készülékek esetében több csúcsmobil közül is választhatunk. A csúcsok csúcsa a szakértők szerint az Apple legnagyobb riválisának, a Samsungnak az idei zászlóshajója, a Galaxy S9 és annak plusz változata. Létezik egy, illetve két SIM-es változat is, valamint 64, illetve 256 gigabájtos belső memóriával szállítják a telefont.

A kisebbik Galaxy egy 5,8 colos AMOLED kijelzővel érkezik, illetve a processzor tekintetében kétfélét is raktak a készülékbe. Az egyik a többi gyártónál is felbukkanó Snapdragon nyolcmagos chipje, a másik, amelyet a mi régiónkba is szállítanak, az a Samsung saját fejlesztésű Exynos 9810-es processzora, amelyet 4 x 2,7 Ghz-el és 4 x 1,8 GHz-el láttak el. Memória tekintetében a kisebb S9 4 gigabájt RAM kapott, mint az iPhone XS-ek, viszont a pluszba már 6 gigát pakolt a Samsung.

Megmaradt a Galaxy S7 edge-hez képest lényegesen kevésbé hajlított kijelző és az alul-felül minimális keret. Az IP68-as - víz- és porálló - burkolat kerete alumíniumból készült, az S9+ elöl és hátul egyaránt Gorilla Glass 5 üveg, a simának csak a kijelzője az.

Au ujjlenyomat olvasó, és az arcfelismerő funkció itt is alap, ahogyan az Apple termékeinél. Úgyhogy lényegében annyi kérdés maradt, Android, vagy iOS rendszert szeretnél a telefonodba? Az S9 64 gigás, dual SIM-es változata 160 ezer forint környékén indul egy internetes árösszehasonlító szerint, a Plus verzió ugyanennyi memóriával 182 ezerről indul. 256 gigabájttal az S9 200 ezerbe kerül, a nagyobbik verzió pedig 217 ezerről indul.

Kína is támad

Az utóbbi években Európaában is egyre elterjedtebbé váltak a kínai okostelefonok. Korábban szinte mindenkinek a "gagyi", "filléres", vagy a "rossz minőségű" jelzők ugrottak be egy termékről, ha megtudta, hogy az kínai. Azonban a kínaiak elkezdtek minőségi termékeket gyártani, amelyek a nyugati modellekkel is felveszik a versenyt sőt, néha el is kalapálják őket a versenyben. A fentebb említett jelzők közül immáron egyedül a "filléres" jelző lehet igaz a kínai mobilokra, gondoljunk csak bele: ma már szinte minden nagy cég kínában gyártatja le a telefonok alkatrészeit, ők pedig először a saját, belső piacukra kezdtek el készülékeket csinálni egyanezekből, ezek tejedtek el később nyugaton is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hasít a távol-keleti Apple

Magyarországon az egyik legelterjedtebb kínai okostelefon márka a Xiaomi, amelynek egyik idei csúcsmodelljét, a Mi8-at igazi nagyágyúként tartják számon. A 6,21 colos telefon Super AMOLED kijelzőt kapott, a Snapdragon 845-ös rendszerchip adott, mellé kiszereléstől függően 6 vagy 8 giga RAM jár, a tárhely pedig 64, 128 vagy 256 gigabájt lehet. Kamera tekintetében az élmezőnybe tartozik a készülék, felveszi a varsenyt a Samsunggal és az Apple termékeivel is. Ugyanúgy alap benne az ujjlenyomat-olvasó és az arcfelismerő rednszer. Az operációs rendszer Android-alapú.

A 64 gigás verzió 130 ezer forint körül kapható már itthon, a 128-as csak 15 ezerrel drágább a 256-os verziót nem lehet Magyarországon kapni, de Kínában átszámolva 130 ezer forintért lehet hozzájutni - erre jön még a vám és az akár többhetes várakozás is.

Másik elérhető árú csúcsmodelljük a Pocophone F1, amely szintén nyolcmagos processzorral kapható, egy kicsivel kisebb, 6,1-es kijelzővel. Ez a telefon olcsóbb, mint a Mi 8, a 128 gigás verziót már 120 ezer forint környékén megvehetjük itthon, a 64-es pedig 105-110 ezer körül mozog. Specifikációban nagyon hasonló az előbb említett csúcsmodellhez, olcsóságát az adja, hogy nem AMOLED a kijelzője, és Gorilla Glass helyett műanyag a hátlapja. Egyébként ugyanaz a nyolcmagos processzor, és 6 gigabájt RAM található benne, mint a nagytestvérben. Bátran ajánljuk ezt is.

A Samsung-verő OnePlus

A kínai gyártó közvetlenül a Samsung S9+-nak állított versenytársat az OnePlus 6-tal. Ez is két SIM-et tud kezelni, a kijelzője 6,28 hüvelykes AMOLED. A nyolcmagos processzor itt is szériatartozék. Adott 6 vagy 8 GB RAM, 64, 128 vagy 256 GB belső memória és egy 3300 amperórás akksi, amivel szépen elketyeg a telefon akár két napig is. A szakértrők az egyik legjobb ár-érték arányú telefonnak minősítették, a 6/64 GB-os konstrukció 166 ezer, a 8/128-as 182 ezer, a 8/256-os pedig 198 ezer forint környékén kapható.

Három közül is választhatsz!

A Huawei szintén a Samsungot és az Apple-t akarja letaszítani a trónról, ehhez pedig a P20-as széria is nagyban hozzájárul: a sorozat három tagot számlál, a P20 IPS kijelzőt és két kamerát kapott, a P20 Lite pedig egy szokás szerint jóárasítot verzió, amely hardveresen gyengébb, de külsőleg hajaz a többire. A csúcsmodell a P20 Pro, amelyben három hátlapi kamera is helyet kapott, ezt vesézzük most ki kicsit bővebben. Az OLED-kijelzője 6,1 colos, és az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe építették. Két SIM-kártyát is képes kezelni, de sajnos plusz memóriakártyával nem bővíthető. Erőforrás az van bőven, a Pro 6 gigabájt RAM-ot kapott, és nyolcmagos Kirin processzort, a rendszer az Android 8.1-es verziójára felhúzott EMUI 8.1. Az akkumulátorral sincsenek gondok, a 4000 ampreórás teleppel sokáig elmuzsikál a telefon.

Ezekből szintén készült 64, 128, és 256 gigabájtos verzió is. A legolcsóbb P20 Pro nagyjából 270 ezer forintért kapható, a legkisebb P20 ára 170 ezer forint körül alakul, míg a P20 Lite akár 100 ezerért is megvehető.

Már döcög a régi, de nincs pénzed újat venni?

Akor sem kell csüggedned, ha hirtelen nem tudsz megengedni magadnak egy ekkora kiadást, hiszen manapság már nagyon jó konstrukciókkal juthatsz személyi kölcsönhöz. 250 ezer forintból például már ez tip-top okostelefont tudsz venni, meg valami szép tokot is mellé! A Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátora szerint ekkora összeget, 2 éves futamidő esetén, már havi 12 395 forintos törlesztővel felvehetsz az OTP-nél, de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank 13 221 forintos törlesztőt, illetve a Provident 16 164 forintos törlesztőrészletet ígérő konstrukciója sem. További bankok ajánlataiért (illetve a konstrukciók pontos részleteiért) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem