17 °C Budapest

Ez most komoly? Ennyiért gürizhetnek napi 8 órában a magyar nyugdíjasok

2019. január 8. 11:58

Sokan, több tízezren dolgoznak nyugdíj mellett keresetkiegészítésként, és ma már egész jól fizető állásokat is találhatnak - legalábbis a fővárosban. A Pénzcentrum információi szerint árufeltöltőként vagy eladóként megkereshetik a magyar átlagnyugdíj összegét.


Nyugdíj mellett egyre jobban megéri dolgozni, hiszen január elseje óta a munkát vállaló nyugdíjasok munkabéréből csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót vonják le, sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük.

Ahogy a Pénzcentrum korábban is megírta, országosan egyre több nyugdíjas szorul rá, hogy valamilyen mellékes után nézzen, mert csak a járadékból nem tudna megélni. A relatív jövedelmi szegénység a nyugdíjasok körében 10 százalékra emelkedett 2017-ben a korábbi 9,1 százalékról, míg 2010-ben még csak a nyugdíjasok 4,6 százalékát érintette ez a probléma - derült ki a KSH adataiból.Rémisztő adat, hogy 2017-ben közel 5 ezren voltak, akik 10 ezer forintnál is kevesebb állami nyugdíjat kaptak.

Sok nyugdíjasnak nem marad más esélye, mint az, hogy valamiféle könnyű munka után nézzen. Ezt segíti elő a 2017-ben életre hívott nyugdíjas szövetkezetek, melyek segítségével a nyugdíjasok egyre könnyebben tudnak munkát találni és vállalni.

Van mit csinálni

Munka akad bőven annak, aki szeretné kiegészíteni a járadékát. A nagy áruházláncok szinte mindegyike kínál pozíciókat kasszásoknak, árufeltöltőknek, ahová az idősebbek jelentkezését is várják. Legutóbb a CBA  egyik budai üzletében botlottunk bele egy hirdetésbe, melyben kereskedelmi végzettséggel rendelkező eladót, pénztárost, árufeltöltőt keresnek egy nyugdíjas szövetkezeten keresztül.

Korlátok nélküli kereseti lehetőséget ígérnek, valamint egyéb havi és éves bónuszkedvezményeket. A hirdetésben ugyan nem szerepel, hogy mennyit lehet keresni, ám telefonon keresztül azt az információt kaptuk, hogy 8 órás munkával

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

nettó 130-140 ezer forintot is meg lehet keresni egy hónapban.

A KSH adatai szerint Magyarországon 130 ezer forintos átlagnyugdíj, mely januártól 3500 forinttal emelkedett meg - számolt be az RTL Híradója. Ez azt jelenti, hogy egy szerencsésen megválasztott munkával az idősek akár megduplázhatják a nyugdíjukat, azaz megkereshetik ugyanezt az összeget, már ha persze bírják a 8 órás munkát a hét öt napján.

De várnak minden korosztályból munkavállalalókat hidegkonyhai kisegítő pozícióra, csomagolói állások is vannak bőven, valamint benzinkutasokból is nagy a hiány - ám az általunk talált ajánlatok közül a most kiszúrt áruházi munkakör fizet a legjobban.

Fontos dátum a mai

Nem csak a munkavállalónak éri meg nyugdíjasként dolgozni, de munkáltatóként is: a cégek mentesülnek a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás megfizetésének kötelezettsége alól, tehát januártól 21 százaléknyi közterhet takarítanak meg.

Egy 2018. december 20-án kelt rendelet szerint 2019. január 8-ig a munkáltatóknak ki kell jelenteni a már dolgozó nyugdíjas dolgozókat a NAV-nál. Minden nyugdíjas, tehát több tízezer ember foglalkoztatóját érinti ez az adminisztratív kötelezettség. Amenyiben a munkáltató ezt elmulasztja, meg is büntethetik, még akár 5 évvel később is. Akik frissen állnak nyugdíjasként munkába, azokat pedig nem kell már bejelenteni a NAV-hoz - számolt be a 24.hu.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm