Győrffy Balázst jelöli újra agrárkamarai elnöknek a Magosz

agrarszektor.hu
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) benyújtotta jelöltlistáját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberi választására, amelyen újra Győrffy Balázst jelölik a NAK élére. Győrffy Balázs a jövő legfontosabb feladataiként az öntözési stratégia kidolgozását, az élelmiszerek áfacsökkentését és az ágazati együttműködés kiszélesítését említette.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magosz és 17 támogató szakmai szervezet benyújtotta 1480 küldött jelöltet tartalmazó listáját a november 3-i agrárkamarai választásokra, és mind a 19 megyében állítottak jelölteket - jelentette be sajtótájékoztatón Jakab István, a Magosz elnöke. A jelöltek több mint 40 százalékát a Magosz szövetséges szervezetei jelölték a listára, ezért azt az "összefogás listájának" nevezte.

Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, a NAK jelenlegi elnöke szerint az elmúlt években az agrárkamara a falugazdász hálózat révén mintegy ezermilliárd forintot juttatott el a magyar agrárium szereplőihez. A falugazdászok idén nyáron átlagosan 25-30 százalékos béremelést kaptak. Egy reprezentatív közvélemény kutatás szerint az agrárkamarai tagok mintegy háromnegyede elégedett a NAK tevékenységével, és szakmailag felkészültnek tartják a szervezet - tette hozzá Győrffy Balázs.

A NAK elnöke a jövő kihívásai közül a legfontosabbak közé sorolta az öntözési stratégia mielőbbi kidolgozását, az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésének kiszélesítését és a további ágazati együttműködést.

A NAK tagjai november 3-án országszerte 248 kijelölt szavazókörben voksolnak a szervezet új képviselőire. A tagok a NAK portálján, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak a részükre kijelölt szavazási körzetközpontról.

A szeptember 8-i határidőig a Magosz mellett a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) küldöttjelölt-listákat. A MOSZ 9 megyében állított jelölteket. A küldöttjelölteket tartalmazó listákat az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) szeptember 30-ig veszi nyilvántartásba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?