Hatalmas fejlesztés a Csobánc-hegy lábánál: így újult meg a híres borbirtok

agrarszektor.hu
A Villa Tolnay borok rajongói 2018 decemberében már új logóval, megújult cimkevilággal találkozhattak a palackokon, a változások azonban ennyivel nem értek véget. Idén elkészül a hazai léptékkel mérve is egyedülálló új pince, illetve két, nem mindennapi borkóstolóval is várják majd a hozzájuk érkező vendégeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mint ismert, Philipp Oser svájci tulajdonos beleszeretett a magyar vidékbe, itt alapította meg 2004-ben borászatát, amelynek az egykori tulajdonosokra való tisztelettel a Villa Tolnay elnevezést adta. A pincészethez 2008-ban csatlakozott Nagy László társtulajdonos és vincellér, a borokat közösen készítik. Időközben felépült egy vendégház is, az itt megszállóknak pedig a borkóstolók mellett gasztronómiai élményt is nyújtanak.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A Villa Tolnay pincészet fennállása során a legnagyobb fejlesztést hajtotta végre, amelynek eredményeképpen egy borászati tevékenységre tökéletesen optimalizált termelőegység jött létre. A Villa Tolnay egy éve kezdte el a festői szépségű Csobánc-hegy lábánál található új pincéje építését. A többfunkciós, össesen 700 m2-es alapterületű föld alatt kiépített épületben acéltartály-park, vörösboros érlelőpince, palackozó üzem, palackos érlelő, raktár, valamint dolgozói szobák és irodák találhatók.

A borászat friss közleménye szerint nem akarták egy monumentális épülettel megváltoztatni a birtok és a környező terület képét: a föld fölött mindössze a présház látható, amely már készen várja a 2019-es szüretet. A projekt során a legmodernebb építési technológiát az elérhető legjobb szigeteléssel ötvözve egy rendkívül energiahatékony rendszert építettek ki, amely - ahol csak lehetséges - gravitációs elven működik.

Április folyamán elkészülte után az új épületet egy napra megnyitják az érdeklődők előtt: vezetett pincetúrával, tíz évre is visszanyúló vertikális kóstolóval kötik majd össze az ünnepélyes pinceavatót. A rendkívüli kóstolók sora ezzel nem ér véget: szintén áprilisban Philipp Oser tulajdonos kezdeményezésére Winemakers @the Villa névvel egy új rendezvény kerül megszervezésre a birtokon, amelyet a tervek szerint évről évre megtartanak majd.

Meghívásos alapon a környező országokból és itthonról érkezik egy szűk, szakmai réteg, akik együtt keresik a válaszokat a borvilág aktuális égető kérdéseire. Az esemény egy része a közönség számára is nyitott: igaz, erősen korlátozott számban fogadnak majd csak látogatókat.

A felújított pincéhez méltóan nemrég megújult a Villa Tolnay arculata is: a továbbra is minimalista stílusú dizájnelemek között helyet kapott egy új logó, valamint a boroscimkék teljes arculatát is ehhez a megjelenéshez igazították. Az új arculattal kapcsolatosan Nagy László elmondta:

Fontosnak tartottuk, hogy továbbra is az egyszerű dizájn köszönjön vissza palackjainkról. Frissítettük a logót is, a központi elem lakhelyünk, Gyulakeszi régi címerén alapul. Mindezek mellett pedig haladunk a világ változásaival: szakítottunk a műanyaggal, borainkat környezetbarát viasszal zárjuk le ezentúl. Figyelni kell viszont arra, hogy aki évekre szeretné eltenni borainkat, az ezt a viaszt bontsa meg, hiszen a bor csak így, a környezetével érintkezve tud továbbra is élő szervezet maradni, így tud tovább fejlődni.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?