12 °C Budapest

Ilyen nyaralókat vesznek a Balatonnál a magyar milliárdosok

2019. május 25. 07:05

Évről évre élénkül a nyaralók iránti kereslet főként a Balaton környékén. Átlagosan 400-600 ezer forintos négyzetméterárral lehet számolni idén a határ pedig a csillagos ég, hiszen van másfél milliárdos palota is a tóparton.

Lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette áprilisban elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.

Balaton északi partján lévő ingatlanokat magában foglaló Veszprém megyében ugyanis az eladó ingatlanok iránti érdeklődők száma egy év alatt több mint 100 százalékkal nőtt. A Balaton északi partján az ingatlanok átlagos négyzetméterára idén április közepén 424 ezer forint volt.

De nem csak az olcsó, partmenti ingatlanok mennek, az igazi luxusnyaralókra is van kereslet, melyeknek négyzetméterára akár a 2-2,5 millió forintot is elérheti. Ezek rendszerint kiváló alapanyagokból készültek, és az elhelyezkedésük is kifogástalan. Összegyűjtöttünk pátigazi gyöngyszemet.

6 szoba, 640 millió: pazar kilátás

13 szoba: minden napra egy. 880 millió

Ez ugyan csak 290 millió, de azért felfért a listára

Személyes kedvencünk: 70 négyzetméter=280 millió

1 milliárd 633 millió és még 900 ezer forint: vajon alkuképes?

Kinek van erre pénze???

Természetesen sokakban merülhet fel a kérdés, hogy egyáltalán kinek van annyi pénze jelenleg Magyarországon, hogy ilyen borsos árú ingatlant vásároljon. Véleményünk szerint azonban érdekesebb azt firtatni, hogy készpénzes, vagy különböző hitelkonstrukciókat igénybevevő vásárlók uralják-e a piac e szűk szegmensét. Információink szerint - bár nincs akadálya a hitelből történő finanszírozásnak - inkább a készpénzes vevők, gyakran vállalkozásnak vásárlók uralják ezt a piacot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kimagaslóan nagy értékű, több százmilliós ingatlan vásárlásakor ugyanis a magas hitelösszeg a szokásos lakossági hitelezés kereteibe nehezebben fér bele. Ilyen ügyletnél a megszokottól eltérő hitelbírálatra és döntésre van szükség. Ebbe beletartozik az ügyfél hitelképességének, jövedelmi helyzetének mélyebb elemzése, az ingatlanértékből adódó plusz kockázatok alapos mérlegelése, hiszen százmilliós nagyságrendű hitelkihelyezésnél a visszafizetés mellett az ingatlan mobilizálhatóságára is hatványozottan kell figyelni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem