Iszonyatos kegyetlenkedés a tehetetlen borjakkal - Rejtett kamera buktatta le az alkalmazottakat

agrarszektor.hu
Rejtett kamerás felvételt készítettek állatvédők arról, hogy az indianai Fair Oaks Farms-on a tehenekkel milyen kegyetlenül bánnak az ott dolgozók. A gazdaság tejipari termékeket állít elő a Fairlife tejmárkának, amelyet a Coca-Cola árul a boltokban. A gazdaság vezetője szzerint már elindult a vizsgálat az ügyben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"A szervezet történetének legnagyobb titkos nyomozásának" nevezte az esetet az Animal Recovery Mission nevű állatvédő szervezet, amelynek tagjai hónapokig dolgoztak a gazdaságban és jegyezték fel, illetve kamerázták az eseteket titokban. A szervezet szerint "rendszeres és jogellenes bántalmazást" szenvedtek el az állatok a gazdaságban, teljesen feleslegesen.

Az állatvédők minden rejtett kamerás felvételt feltöltöttek a Youtube-ra(figyelem, iszonyatos felvételek az állatkínzásról), illetve a bizonyítékokat elküldték a hatóságoknak is. Az eset óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, számos lap foglalkozott vele. Az Animal Recovery Mission egy olyan civil szervezet, amelynek tagjai profi módon, videókamerákkal leplezik le az állatkínzásokat és a felvételeket átadják a hatóságoknak. Illegális kutyaviadaloktól kezdve ketrecben kínzott medvékig mindenféle ügyük volt az utóbbi években. 

A gazdaság alapítója és vezetője, Mike McCloskey közleményben reagált az esetre. Azt írta: elborzasztotta az állatkínzás és teljes felelősséget vállal érte.

"Mindent ellenzünk, ami a felvételeken látható, különös tekintettel a tehenekkel való törődésre és az állatok egészségére". 

A gazdaság igazgatója elmonda, hogy néhány hónapja jutott a tudomására, hogy az állatvédők titokban felvételeket készítenek a tehenészetben, de akkor még fogalma sem volt, hogy történt-e állatkínzás, ha történt egyáltalán. A felvételek megtekintése után kiderült, hogy öten bántották az állatokat, négyen a gazdaság alkalmazottai voltak, az ötödik pedig az egy másik cég sofőrje, aki a tejterméket szállítja. Három alkalmazottnak azonnal felmondtak, ahogy a felvételeket megnézték. Az igazgató értesítette a szállítmányozó céget is a sofőrjük embertelen viselkedése miatt, és az illetőt nem engedik be többet a gazdaságba.

Mike McCloskey leszögezte, hogy a felvételeket átadáták a hatóságoknak és ők maguk is feljelentést tettek. A gazdaság alapítója azt ígérte, soha többet nem fordul elő ilyen eset náluk.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?