Javaslatokat dolgoztak ki az agráros nemzedékváltásra

agrarszektor.hu
Szakmai anyagot készített az agrárgazdasági nemzedékváltásról a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - Agrya. A tervezetet a közelmúltban mutatták be a parlamenti pártok agrárpolitikusainak, illetve a Miniszterelnökség és a Földművelésügyi Minisztérium vezetőinek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

"Az ügy, ami összeköt - Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért" címmel készített szakmai anyag az Agrya. Ebben a szövetség nemzedékváltást célzó intézkedéscsomagra tesz javaslatot, amely a földügyi, az adózási és az adminisztratív szabályozásra, illetve a kommunikációs és szervezeti kérdésekre is kiterjed.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

Az elkészült tervezetet november 15-én mutatták be a parlamenti pártoknak, a Miniszterelnökségnek, a Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve meghatározó agrárpiacii szereplőknek és agrárszakértőknek - áll az Agrya közleményében. Az ő véleményük ismeretében is készül el a dokumentum végleges változata.

Az Agrya szerint az agrár-nemzedékváltással kapcsolatos probléma évtizedek óta ismert, ám nem készültek megfelelő tervek és nem történtek érdemi intézkedések. A szakmai anyaggal a szervezet cálja, hogy szakmai-politikai közmegegyezést alakítson ki az agrárgazdasági generációváltással kapcsolatban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?