Jön a nagy felmérés: ezután sokkal könnyebb lesz majd az erdészek dolga

agrarszektor.hu
Adatbázist készít a lakott területek és az utak mentén található, idősödő fáiról a Budapesti Erdészet. A felmérés célja, hogy a szakemberek tervszerűen ütemezni tudják, melyik fát kell ellenőrizni, így sokkal hatékonyabban ki tudják majd szűrni a leromlott egészségi állapotú fákat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nyilvántartásba veszi idősödő fáit a lakott területek és az utak mentén a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészete - írja közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt. Szeptember végéig minden fa pontos GPS-koordinátája, fajtája, mérete és egy 1-től 6-ig terjedő skálán osztályozott állapota egyetlen adatbázisba kerül. Az adatok kiértékelését követően a szakemberek az erdészet 10 éves erdőgazdálkodási tervébe is beépítik, hogy mikor melyik fát kell ellenőrizni. Az osztályzás alapján döntenek a potenciálisan veszélyes (pl. korhadt, elhalt) fák kivágásáról, de olyan eredmény is születhet, hogy elég 5-10 év múlva újra megvizsgálni az adott fát.

A munka már folyik; a szakemberek az elkövetkező hetekben megközelítőleg 10 ezer, a Budapesti Erdészet illetőségébe tartozó fát vizsgálnak és jelölnek meg. Mindezt Budapest, Budaörs, Budakeszi, Remeteszőlős, Törökbálint és Solymár határában, illetve útjai mentén, mintegy 43 kilométer hosszan teszik majd. 

Címlapkép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?