Kihirdették az idei bioborverseny győzteseit

MTI
Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, szerdán Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora - közölték a szervezők az MTI-vel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Magyarországtól nyugatra a bio bor presztízse és minősége is évről évre folyamatosan erősödik, amelyet - ha lemaradással is - de a magyar bioborágazat is próbál követni - emelte ki Kovács Pál borszakújságíró, versenytitkár. A 13. bioborverseny is azt mutatja, hogy egyre több borász készít kiemelkedően jó bioborokat a hazai fogyasztásnak még mindig csak néhány százalékát kitevő ágazatban. Idén két ország hét borvidékének 10 pincészete képviseltette magát a hortobágyi Ökotúra vendégházban megrendezett borbírálaton - ismertette. 

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A fehér borok kategóriájában több bronz és ezüst minősítés mellett négy aranyérem született, a csúcsbor minősítést a Dobosi Pincészet Bio 14,92 Olaszrizling 2016 bora kapta. A vörös borok kategóriájában a zsűri két bornak adott aranyminősítést. Csúcsbor címet kapott a Szászi Birtok Balaton felvidéki Cabernet Franc 2017 bora. A csúcsborok borászatai részt vehetnek 2020 február 12-15. között a németországi Nürnbergben megrendezésre kerülő MUNDUS VINI 2020 Biofach nemzetközi versenyén.

A Hortobágyon tizenharmadik alkalommal rendezték meg az országos és nemzetközi bioborversenyt. Magyarország egyetlen bioborversenyén kizárólag az akkreditált ellenőrző, tanúsító szervezet által igazolt biominősítésű termékekkel lehetett részt venni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03