Már magyar gin és rum is készül a Velencei-tó partján

agrarszektor.hu
Három éve díjnyertes whiskyvel állt elő az Agárdi Pálinkafőzde, most két új párlattal bővült a szortiment, miközben továbbra is a pálinka marad a termékportfolió gerince. Az új italokat a főzde múlt heti születésnapi rendezvényén mutatták be, ahol a két új párlat mellett, a legfrissebb whisky is debütált.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

"Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Ennek egyik példája volt

a 2015 -ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amely a nemzetközi Destillata versenyen ital kategóriában elnyerte az "Év párlata" díjat,

majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt" - mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa a budapesti Hold utcai piacon megtartott eseményen.

Vértes szerint a párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. A rum alapanyaga - a melasz - Dél-Amerikából érkezett, a whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és sima malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés adja. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát a hazai kamilla egészíti ki.

Az új italok előállításával a főzde célja az italkultúra fejlesztése, de emellett a pálinkákról sem feledkezik meg, ezen a területen is várhatók újdonságok, új ízek. Kérdésünket, hogy lesz-e új párlat, kísérleteznek-e valami újdonsággal a főzdetulajdonos azzal hárította el, hogy ha lenne sem mondhatná még el. A jelenlegi párlatok pedig már elérhetőek az italnagykereskedésekben, éttermek kínálatában, de magánszemélyként is van lehetőség vásárlásra a főzde saját webshopjában.

Egy korábbi interjúnkban Vértes azt is elárulta, hogy nem lenne rossz, ha a pálinka mellett be tudnának rendezkedni a whisky állandó készítésére is, mert a pálinkafőzés szezonális.

Most még főzzük a birset, aztán decemberben lehúzzuk a redőnyt, és várjuk a következő gyümölcsöt. Gazdaságossági szempontból jó lenne, ha a főzde egy kicsit jobban ki lenne használva. A whisky nem lenne rossz, mert gabonát, malátát az év bármely szakában tudunk vásárolni, és fel tudjuk dolgozni

- mondta a tulajdonos.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?