Megdöbbentő: több mint 3 millió forintot fizettek egy fürt vörös szőlőért

MTI
A szezon első árverésén több mint 1,2 millió jenes (3,2 millió forintos) rekordáron kelt egy fürt vörös szőlő Japánban. Ez a legmagasabb ár, amit a Ruby Roman nevű, lédús, magas cukortartalmáról híres fajta 12 évvel ezelőtti piacra dobása óta egy fürtért adtak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Isikava prefektúrában nemesített Ruby Roman nevű vörösszőlő-fajta minden szeme 20 grammnál nagyobb súlyú. A szőlőfajta piacra kerülésének 12. éve és a Reiva-kor első aukciójának tiszteletére 1,2 millió jent, azaz 3,2 millió forintot ajánlottak egy fürtért. A Reiva-kor az új japán uralkodó májusi trónra lépésével kezdődött új korszak elnevezése.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Sokan aggódtak, hogy a június végi rossz idő miatt romlik a nemes fajta minősége, de a július szerencsére melegedést hozott a vidéken. A várakozások szerint mintegy 26 ezer fürt Ruby Romant adnak el szeptember végéig.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03