Megszületett a döntés: milliárdokkal több támogatást kapnak majd a méhészek

MTI
Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három év folyamán. A finanszírozás 12 millió eurós (3,86 milliárd forint) növekedést jelent a 2017-2019 közötti időszakra nyújtott összeghez képest - közölte az uniós bizottság hétfőn.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Phil Hogan mezőgazdaságért és a vidékfejlesztésért felelős biztos tájékoztatása szerint az ágazat lehetőségeinek és a termékek forgalmazásának javítását célzó uniós támogatás augusztus 1-jétől kezdődő és 2022. július 31-ig tartó nemzeti méhészeti programokra vonatkozik. Az ágazat szereplőivel együttműködve tervezett programok között van például a méhészek oktatása, a méhészeti vállalkozás megkezdésének támogatása, a paraziták elleni küzdelem, valamint a méz minőségének javítását célzó kutatások vagy intézkedések.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a méhészetek száma 2010 óta majdnem 100 ezerrel csökkent. 2018-ban az unió területén több mint 17,5 millió kaptár állt a méhek rendelkezésére mintegy 600 ezer méhészetben. A méhek egészsége, a megfelelő életkörülmények fontosak mind a méztermelés szempontjából, mind pedig a növények, különösen a gyümölcsfák beporzása miatt - közölték.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03