6 °C Budapest

Méregdrága gyerekpaloták: sokaknak a havi fizetése nincs ennyi

2019. április 20. 13:00

Őrület, mi folyik a játékpiacon, ezen belül is a kerti kisházakat adják brutálisan drágán: akad olyan komoly faszerkezet is, ami félmilliónál is többe kerül. A műanyagból készült kisházak piaca elég széles, 20 és 300 ezer forint között szinte minden elképzelhető dolgot meg lehet venni.

Rengeteget költenek a magyar szülők játékokra, és ez különösen igaz a húsvéti időszakra: ilyenkor a magyar szülők egyharmada 5 ezer forint felett, egynegyede 3-5 ezer, egyötöde 2-3 ezer forintot költ gyermeke húsvéti ajándékára. A REGIO JÁTÉK felmérése szerint a szülők és nagyszülők is jobbára egy (30 százalék, ill. 40 százalék) vagy két (40-40 százalék) különböző meglepetést rejtenek a nyuszi kosarába, szem előtt tartva a gyermek kívánságát, az ajándék hasznosságát és árát.

Ugyanakkor még így is nehéz a döntés: mit vegyünk a gyereknek. Mi az, amit esetleg nem csak pár napig, hétig tart érdekesnek, hanem mondjuk akár évek múlva is örömmel fog használni. Ilyen tartósabb dolog lehet például - elsősorban a kertes házban élőknek - a kerti játszóház, amelyből rengeteg van a piacon - a legtöbb már elég tartós anyagból készül, így nem nagyon tesznek bennük kárt az időjárási viszontagságok. Most a Pénzcentrum körbenézett a piacon: kiderült, hogy elég komoly kínálat van az 5-15 ezer forintos, jellemzően műanyag gyerekházikókon felül is. A határ a csillagos ég, a legdrágább kerti játszókuckó több mint félmillió forintba kerül.

Egyszerűbb modellekből rengeteg van

Mint fentebb is említettük: lassan Dunát lehet rekeszteni a kerti gyerekházakkal. A legegyszerűbb modellek nem is házak, inkább sátrak: ezeket már párezer, de maximum 10 ezer forintért meg lehet venni a különböző játékboltokban.

A következő szint a műanyag kisház, amelyből már 20-30 ezer forintért is találni már, de a komolyabb, nagyobb darabok persze zsírosabb összegekbe fájnak. Találtunk például napfénytetős kerti gyerekházati is 42 ezerért - jeleznénk, ez is műanyagból van. Akad teraszos ksiház is, amihez kisszék és asztal is jár, mát-már grátiszba, 65 zer forintért "szinte ajándék", legalábbis ahhoz az "5 az egyben" kisházhoz képest, miben 93 ezer forintért már csúszda, kosárpalánk, kis asztal és labda is jár. A három az egyben kisház - amihez csak csúszda van pluszban valamivel olcsóbb, csak 76 ezer forint!

Árulnak már nagyobb házikókat is, amelyekben több gyerek is elfér, de ezek már átlépték a 100 ezer forintos értékhatárt. Jó, van bennük csúszda, meg több ablak is, de végső soron ezek még mindig műanyag gyerekházak, amelyeknek a játékon kívül nem sok funkciójuk van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Százezrekért is vehetünk játékot

Aki igazán nagyban utaziki, az már komplett faházat is építtethet a porontyoknak: 229 ezerért már lehet venni rendes nyeregtetős, lucfenyőből készült, galériás házikót  is, ami 6,5 négyzetméteres, és a legmagasabb pontják 178 centis - tehát lassan már egy külön szoba a gyereknek.

A csúcsok csúcsai azok a cölöpökre épült kisházak, amelyek alá akár egy homokozót is be lehet rendezni, a lejutást pedig egy csúszda biztosítja. Ezekből a legdrágább, amit találtunk 546 ezer forintba kerül, de ez 3 méter magas, és egy kis veranda is van a cölöpökön álló kisház előtt. Ebből a kategóriából már 469 ezerért is kaphatunk egy kisebbet, az olyan kisházak pedig, amelyek nem cölöpökön állnak, valamivel olcsóbbak - már 250 ezer forint környékén is találtunk. Vannak kombinált faházak is, amelyekhez hinta is jár, ezek is hasonló kategóriában mozognak, mint a háromméter magas faházak. Ugyanezek kisebb, műanyag változatban már 120 ezer forint körül elérhetőek.

Különlegességekből sincsen hiány a piacon: ha akarjuk, egy fa benzinkutat is vehetünk a gyereknek a kertbe, 210 ezerért. Akad még vár - pontosabban bástya - formájú, csúszdás kisház is, ez 240 ezer forint körül van. A legdrágább műanyagból készült játékház - legalábbis, amit találtunk - egy teraszos kis házikó, amelyhez játék grillsütő, illetve csengő is jár, és "csak" 185 ezer forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem