Mezőgéptemető: ahol minden alkatrész megszerezhető

agrarszektor.hu
Amerika jó üzleti érzékkel megáldott kereskedői rájöttek, hogy érdemes összegyűjteni a még használható alkatrészekkel rendelkező mezőgéproncsokat, előbb-utóbb akad valaki, aki hasznosítani tudja ezeket, és fizet értük. Aaron és Jeff Bucklin szerint a hozzájuk forduló, használt alkatrészeket keresők szinte minden kérését képesek teljesíteni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Amerikában a kiszolgált gépeket egy ideig géptemetőkben tárolják, majd az követően kerülnek a kohókba. Ilyen például az arizonai sivatagban található repülőgéptemető. A mezőgazdasági gépek - alapvetően gabonakombájnok és traktorok - temetőjét a Colfax Tractor & Combine Parts hozta létre Iowa-ban. A 25 hektáros területen több mint 1000 darab az elmúlt 60 évben gyártott különféle  - de 80%-ban John Deere és Case IH - gabonakombájn, illetve tartozékai, valamint több száz traktor és azok részegységei találhatók meg - írja a profi.de.

A traktorokat inkább szétbontva, részegységekben tárolják, mert így jobban eladhatók használt komponensként. Óriási tömegben lelhetők fel John Deere, Case IH, Allis Chalmers, Versatile traktormotorok, sebességváltók, tengelyek, kerekek, felnik és különböző burkolatok. A temető színei között egyértelműen a zöld (John Deere) és a piros (Case IH) dominál.

A kombájnok összeszerelt állapotban, az adaptereikkel együtt sorakoznak, korcsoportok szerint besorolva az egyes szektorokba. Ezeket vagy egyben viszik el alkatrésznek, vagy a vevő bontja le a számára szükséges részegységet. A használt géptemetőt üzemeltető testvérpár Aaron és Jeff Bucklin szerint a hozzájuk forduló, használt alkatrészeket keresők szinte minden kérését képesek teljesíteni, illetve felvásárolnak részükre kiszolgált, vagy üzemképtelen traktorokat és kombájnokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?