Most már biztos, hogy nem lesz népszavazás az állami földekről

agrarszektor.hu
Elutasította a parlament Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő kezdeményezését, amely az állami termőföldek értékesítésének tilalmáról szólt. Lezárta ugyanakkor a "Földet a gazdáknak!" elnevezésű programot, amellyel a kormány az állami mezőgazdasági területek jelentős részét eladta.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

59 igen szavazattal, 108 nem ellenében nem támogatta az Országgyűlés Gőgös Zoltán népszavazási kezdeményezését, amely az állami termőföldek értékesítésének tilalmáról kívánt törvényt alkotni. A parlamentnek azért kellett mérlegelni az ügyet, mert a kezdeményezők nem érték el a referendum automatikus kiírásához szükséges 200 ezer aláírást, de 100 ezernél több támogatót gyűjtöttek.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Az Országgyűlés sikeresnek minősítette és lezárta ugyanakkor a kormány "Földet a gazdáknak!" elnevezésű állami termőföld-értékesítési programját, továbbá kimondta, hogy az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt alapvetően adósságcsökkentésre kell fordítani. A parlament - a földművelésügyi és a nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésére - kormánypárti támogatással hagyta jóvá az erről szóló három előterjesztést.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?