14 °C Budapest

Na ezért nem rakja ki a kirakatba a béreket a SPAR Magyarországon

2018. június 24. 17:30

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon. Ha lemaradtál volna valamelyikről, most szerencséd van, mert összeszedtük neked a hét legolvasottabb, legérdekesebb cikkeit. A cikkeket a címekre kattintva érheted el.

Na ezért nem rakja ki a kirakatba a béreket a SPAR Magyarországon

"Van üzletünk, ahol 8 alkalmazott dolgozik, és van, ahol 140. (...) Ezek más és más felelősségi szintekkel járnak az ott dolgozóknak, és ennek tükröződnie kell valamilyen szinten a jövedelmekben is" - árulta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Szijjné Kállai Ildikó arra a kérdésre, hogy a SPAR miért nem vesz részt a kereskedelmi szektorban tapasztalható bérfejlesztési licitháborúban. A SPAR nemrég kinevezett Személyzetfejlesztési és HR-vezetőjével a kiskereskedelemben (is) fennálló általános munkaerőhiányról; a cégcsoportnál alkalmazott toborzási és beillesztési praktikákról; illetve arról beszélgettünk, hogy kell-e félnie az eladóknak attól, hogy az önkiszolgáló kasszák előbb-utóbb elveszik a munkájukat. Interjú

Új forintérmék jönnek Magyarországon: így fognak kinézni

Három új, ezüst és színesfém emlékérméket bocsájt ki névértéken a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Sorrendben az első a június 22-én megjelenő Egri vár emlékérme lesz, amit rögtön június 23-án követ a Fiumei úti temető, majd a júniusi érmedömpinget a Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulójára kibocsájtott érme zárja.

Titokzatos melóval szakíthatsz milliókat: alig pár százan csinálják itthon

Sokszor hallani a hírekből, hogy a rendőrség akár milliós nyomravezetői díjakat is felajánl bizonyos ügyek kapcsán a használható információkért. Ezek statisztikai sikerességéről azonban az Országos Rendőr-főkapitányság nem vezet listát, ráadásul nagyon szűk azoknak az egyéneknek is a köre, akik törvényes keretek között, akár csak adatgyűjtésre is jogosultak. A rendőrség kötelékén kívül ilyenek lehetnének például a magánnyomozók, őket azonban csak megbízási szerződéssel lehet felbérelni, amit a rendőrség nem tesz meg, így a különböző bűnügyekben csak a sértett családja, illetve hozzátartozói élhetnek ezzel. A magánnyomoztatás ugyanakkor egyáltalán nem tartozik az olcsó szolgáltatások közé, ezenfelül mint minden szakmában, ebben is sok a kókler. 

Kiszámoltuk: ők azok, akik októbertől már nem kapnak lakáshitelt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tovább szigorítja az adósságfék-szabályozást. A szigorítás célja világos: a központi bank ezzel az eszközzel is a fix hitelek felvétele felé szeretné terelni a lakosságot. A kérdés már csak az, hogy mit jelent majd a gyakorlatban a szigorítás?

Meglépte az Aldi: világhírű termék kerül a boltok polcaira

A napokban jelent meg a hír, miszerint a világ egyik legjobbjának választott, sajátmárkás whiskey került az Aldi polcaira. A Pénzcentrum információi szerint azonban Magyarországon helyette egy másik díjnyertes szeszesitaluk lesz elérhető. 

Te is vettél ilyen vizet? A hatóság azt kéri, semmiképp ne idd meg

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették. A forgalmazó - a hatóság jelzése alapján - saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű tételeket.

Ilyen egyszerűen fosztanak ki az ATM-nél: videón a csalók legújabb módszere

Nyár elején vagyunk, sokaknak még hátra van a jól megérdemelt nyári szabadság. Ebben az időszakban azonban jelentősen megugrik a bankkártyás visszaélések száma, hiszen nyaralás alatt az emberek jobban elengedik magukat, illetve a külföldön nyaralók is egyre gyakrabban használják a plasztikot. Így aztán nem árt áttekinteni, hogy milyen veszélyei vannak a külföldi kártyahasználatnak, illetve mire érdemes odafigyelni?

Itt van az ország pizzatérképe: nem hinnéd, hol, mit esznek a magyarok

Magyarországon normális, hogy egy pizzázó étlapján több tízféle pizza található. Mivel a jelenség széleskörben elterjedt, nem meglepő, hogy magyarok tömegei nem sima paradicsomos-sajtos pizzát esznek, hanem mindenféle oda nem feltétlenül illő dolgot kérnek a tésztalapjukra. De vajon melyik a legnépszerűbb pizza Magyarországon, és van-e különbség ízlés tekintetében a főváros és a vidék között? Többek között erre is választ adunk cikkünkben, melyben a margherita- és hawai pizzák átlagárait is megmutatjuk Budapesten kerületi, vidéken pedig megyeszékhely szintű bontásban.

Durván többet ér a pénzed, ha te is ide mész nyaralni

Tízből hat magyar tervez idén nyaralást, külföldre viszont csak tízből ketten indulnak. Nézzük, hogy változtak az árak az EU-s úti célok esetében, és azt is mutatjuk, mennyivel ér többet a magyarok pénze Törökországban, mint 2017 nyarán.

Kész, vége! Ennyi magyar melós bukhatja jövőre a cafeteriát

Mint arról itt, a Pénzcentrumon is beszámoltunk, a kormány benyújtotta a parlamentnek az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló törvényjavaslatot. A parlament honlapjára kedden délután felkerült törvényjavaslatban foglaltak szerint - többek között - változik a cafeteria-rendszer is. A legfontosabb, munkáltatókat és munkavállalókat érintő tudnivalókról tegnap a Pénzcentrum Facebook-oldalán beszélgettünk élő videóban Fata László cafeteria szakértővel. Mutatjuk annak az exkluzív felmérésnek az eredményeit is, amelyet a szakember készített 446 hazai munkáltató körében arról, hogyan alakítják majd várhatóan át 2019-től a cafeteria rendszerüket, ha elfogadják a benyújtott javaslatot. Interjú.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem