Nem viccel az időjárás: soha nem látott rekordok dőltek meg a héten

MTI
Péntekre virradóra ismét megdőlt a hidegrekord Magyarországon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán. A Nógrád megyei Zabaron mindössze 3,8 fok volt péntek hajnalban, ilyen hideget pedig ezen a napon még soha nem mértek az országban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mint írták, a felhősebb Dunántúlon 17-18 fokot mutattak a hőmérők hajnalban, míg az ország "jégvermében", Zabaron 3,8 fokon állt be a minimumhőmérséklet. Ilyen alacsony értéket ezen a napon még soha nem mértek.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

EZ IS ÉRDEKELHET
Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő. Legutóbb szerdán dőlt meg a minimumhőmérsékleti rekord. Akkor, ugyancsak Zabaron, 3,5 Celsius-fokot mértek.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?