Pokoli hőség: 50 fok van Észak-Indiában

agrarszektor.hu
Észak-Indiában az utóbbi napokban 50 fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála. A hőhullám miatt vízhiány alakult ki. Szomjaznak a földek és az állatok, a monszun pedig késik.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

50,6 Celsius fok volt a hétvégén Churu városában, Radzsasztánban és egész Indiában 45-50 fok körüli hőmérsékleteket mértek, ahol 200 millióan laknak. A hatóságok eddig néhány halálos esetről számoltak be, amit a forróság okozott. Az Indiai Meteorológiai Intézet szerint a hőhullám egész héten megmarad. Hőségriadót hirdettek ki, Új Delhiben például azt tanácsolták az embereknek, hogy ne is menjenek utcára napközben. Számos városban vízkorlátozást vezettek be, a tavak és a folyók kiszáradása miatt.

A beszámolók szerint a gazdáknak az is gondot okoz, hogy vizet találjanak a szomjas állatoknak és a kiszáradó földeknek - számolt be több indiai és ausztrál hírportál. Az AFP-nek egy helyi gazdálkodó, Raghunath Tonde elmondta, hogy minden harmadik nap jár a környéken egy lajtoskocsi a közeli városból, abból tudnak ivóvízhez jutni, mert a kutak és a környék folyói, tavai mind kiszáradtak: "Féltjük az életünket és a környezetünkét" - tette hozzá Tonde.

India több, mint 40%-át sújtja a szárazság. A monszun, aminek már meg kellett volna érkeznie, egy hete késik. Az indiai félsziget az utóbbi időben drasztikus időjárás-változásoktól szenved a klímakatasztrófa miatt: gyakoriak a szárazságok, aztán a hirtelen viharok és áradások.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?