Repceolajjal csaltak el egymilliárdnyi áfát

MTI
Csaknem egymilliárd forintos áfacsalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) egy Győr-Moson-Sopron megyei bűnbanda ellen, amelynek tagjai ipari repceolajjal kereskedtek. Három embert őrizetbe vettek, a hálózat vezetője 12 év szabadságvesztést is kaphat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Három embert vettek őrizetbe különösen nagy értékű, kilencszázhúsz millió forintos költségvetési csalás miatt. A NAV munkatársai körülbelül húsz helyszínen tartottak házkutatást, a fő gyanúsított előzetes letartóztatásba került, további két cég stróman ügyvezetőjét azonban jelenleg is körözi a rendőrség - mondta Haszon Dávid, a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóság sajtóreferense.

A bűnbanda tagjai - összesen négy cég - európai uniós országokból nettó áron vásárolták meg a repceolajat, majd cégről cégre bruttó áron számlázták tovább, de az áfát nem fizették meg. A fiktív számlázással az volt a céljuk, hogy a beszerzéseket belföldi beszerzéseknek álcázzák, kijátszva ezzel az uniós áfaszabályokat.

A céghálózat vezetőjét a NAV kommandósai fogták el, mert felmerült a gyanú, hogy fegyvert használ és drogot rejteget. A hálózat vezetője, aki a háttérből irányította a cégeket, a halmazati szabályok miatt 12 év szabadságvesztést is kaphat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?