Úgy hizlalhat malacokat, hogy ki sem kell mozdulni a fotelből

agrarszektor.hu
Virtuális sertéshizlalási programot dolgozott ki egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetkezet. Bárki felnevelheti saját malacát anélkül, hogy "kimozdulna a fotelből".

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon dolgozta ki "Legyen malacod!" elnevezésű programját a Szatmár Farm Szövetkezet - derül ki a Magyar Termék Nonprofit Kft. közleményéből. A kezdeményezésben a szövetkezet elvégzi az állatok ellátását és felnevelését, a malac fejlődését pedig mindenki online - webkamerán - követheti. Így bárki felnevelheti saját malacát anélkül, hogy "ki kellene mozdulnia foteljéből", és többek között meghatározhatja azt is, mikor engedjék ki a szabadba az állatokat.

A programot a magyar sertéshúshiány is motivlra - hangsúlyozta Szabó Zsolt, az egyik ötletgazda. Szerinte ugyanis jelentős kereslet mutatkozik azon termékek iránt, ahol a fogyasztó biztos lehet abban, miként kezelték a húst, és hogyan tartották az állatot. A kezdeményezésben résztvevők - rögzíti a közlemény - saját tartású malachús juthatnak, miközben a program munkát biztosíthat az embereknek a hátrányos helyzetű térségben.

NEKED AJÁNLJUK
Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban
Élelmiszer

Megszólalt a Lidl a húsbotránnyal kapcsolatban

Az elmúlt évek eseményei komoly hatással voltak az élelmiszer-kiskereskedelmi piac működésére, és ez az oka annak, hogy az áruházlánc kínálatában elérhetők import húsok is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03