Újra megnyílt a kínai piac a magyar baromfi előtt

MTI
Kína feloldotta a madárinfluenza elleni korlátozásokat Magyarországgal szemben, így újra lehet magyar baromfit exportálni az ázsiai országba. Az intézkedés egyelőre csak a vízi szárnyasokat érinti, folyamatban van azonban a kiterjesztése a többi baromfira is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Újra lehet magyar baromfit exportálni Kínába, az ázsiai ország ugyanis a napokban feloldotta a madárinfluenza elleni korlátozást Magyarországgal szemben - mondta Nagy István agrárminiszter. Az intézkedés elsősorban a vízi szárnyasokat érint, dolgoznak ugyanakkor azon, hogyan lehet a többi baromfira is kiterjeszteni. A kínai szakemberek auditálják a cégeket, az exportképesek megkapják az engedélyt, és ettől kezdve zavartalanul folyhat a kereskedelem - tette hozzá az agrárminiszter. 

Az állategészségügy is központi téma lesz az év egyik legnagyobb agráreseményének számító, kétnapos Agrárszektor Konferencián november 28-29-én Siófokon. Szó lesz a védekezéssel kapcsolatos hatósági intézkedésekről és elvárásokról, a változó piaci helyzetről és értékesítési lehetőségekről. Emellett napirendre kerülnek a meghatározó állattenyésztési ágazatok - sertés, baromfi, szarvasmarha - jövő évi támogatásai, fejlesztési lehetőségei, szabályozási változásai. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Kína Magyarország számára a tizedik legfontosabb exportpartner. Nagy István és Han Csang-fu kínai mezőgazdasági miniszter Sanghajban megállapodtak a két ország közötti tudományos és technológiai együttműködések fellendítésének, valamint az e-kereskedelemben rejlő lehetőségekről. Az agrárminiszter a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi áruházával, az Alibaba-val is egyeztetett a magyar élelmiszeripari termékek internetes áruházakban való megjelenésének bővítéséről.

Fotó: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?