Váratlan fordulat a díjátadón: kiderült ki a 2019-es év Egri Bortermelője

agrarszektor.hu
A megtisztelő címet a Varga Pincészet egri birtokigazgatója, egy hölgy érdemelte ki, aki sorra nyerte az aranyérmeket az idei európai borversenyeken. Tóth Istvánné Rózsika hosszú pályafutása alatt végig a debrői, verpeléti térség szőlőivel, boraival foglalkozott. Évtizedek óta a borvidék legjobb fehérboros, illetve rozé specialistájának számít.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Július 11-ével elkezdődött a régió legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, az Egri Bikavér Ünnep, ahol hagyományosan minden évben átadják az Év Egri Bortermelője kitüntető díjat. Az idén immár XXIII. alkalommal megrendezett fesztiválon az Év Egri Bortermelője vándordíjat Tóth Istvánné Rózsika, a Varga Pincészet feldebrői birtokának igazgatója vehette át Tarsoly Józseftől, Eger Város Hegyközségének hegybírójától.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
Tóth Istvánné 2019-ben - egyedülállóként a magyar borászok között - három párizsi és három berlini aranyérmet, Brüsszelben pedig egy nagy aranyérmet nyert el a feldebrői borokkal.

Tóthné Rózsika 1971-ben kezdett borászként dolgozni Verpeléten. "Mi már nyugdíjasként csábítottuk el 2014-ben az Eger szomszédságában lévő faluba, Feldebrőre" - mondja Varga Péter, a Varga Pincészet alapító tulajdonosa. Tóthné hosszú pályafutása alatt végig a debrői, verpeléti térség szőlőivel, boraival foglalkozott. Évtizedek óta a borvidék egyik, vagy a legjobb fehérboros, illetve rozé specialistájának számít. "Munkatársaimmal együtt rendkívül büszkék vagyunk, hogy példás szakmai életútja, emberi tartása és nemzetközi sikerei alapján 2019-ben az övé lehetett ez a megtisztelő cím" - tette hozzá Varga Péter.

A Varga Pincészet Kft. 1993-ban alakult, 200 hektár szőlőültetvényük van országszerte, ebből 125 hektár Badacsony környékén, 20 hektár Balatonaligán, 55 az Egri borvidéken. A feldolgozóüzemek a Badacsonyi és Egri borvidékeken vannak. A pincészet 2018-as árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, az alkalmazottak száma 186 fő. Több mint egy évtizede a Varga Pincészet értékesíti hazánkban a legtöbb palackos bort, ami 2018-ban 14 millió volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?