Visszatér a magyar borászok nagyasszonya

agrarszektor.hu
Kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Kiss Elizát, az agrártárca korábbi helyettes államtitkárát Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Fél éves megbízatása alatt számos borászati program és koncepció kidolgozását kell koordinálnia.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Május 15. és november 15. közötti időszakra nevezte ki Kiss Elizát kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztossá a földművelésügyi miniszter - tudta meg az agrárszektor.hu. Kiss Eliza korábban az agrártárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára volt, de gyermeke megszületése miatt posztjáról 2015 elején lemondott. Az eredetvédelmi helyettes államtitkári posztot ma Gál Péter tölti be, aki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától (NNT) került a minisztériumhoz.


A tárca kinevezésről szóló utasítása szerint a miniszteri biztosnak több borágazati program kidolgozását kell koordinálnia. Ilyen a Tokaji Aszú piaci pozícionálása, a magyar borászati termékek piacra jutása, a tokaji muzeális borkészlet hasznosítása, a Nemzeti Borkiválósági Program hosszú távú kialakítása és a történelmi borvidékek rekonstrukciója.

Szeretne többet profitálni az uniós forrásokból? Érdekli, milyen kiugrási lehetőségei vannak a hazai mezőgazdaságnak? Többet szeretne tudni az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről vagy a húsipar jövőjéről?
Jelentkezzen most a Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2016 konferenciára, ahol kivételes kapcsolatépítési lehetőségekkel, és az ország vezető agrárszakembereivel várjuk Önt!


A miniszteri biztos feladata olyan kiemelt ügyek koordinálása, amelyek több tárcát és szakterületet is érintenek, tehát a minisztérium alapfeladataiba nem tartozó vagy azok megvalósítását segítő tevékenységekről van szó - közölte az agrárszektor.hu-val Kiss Eliza. A miniszteri utasítás öt pontban fekteti le a tevékenység fő irányvonalait, de e feladatok további számos témát és tárcát érintenek - tette hozzá.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03