Elképesztő: többet költenek a férfiak a ruhaboltban, ha egy vonzó srác áll a bejáratnál, mint a nők

2018. szeptember 12. 09:06    
nyomtatás
 
Első olvasatra egészen hihetetlen eredményre jutott egy svéd professzor legutóbbi kutatásában, amelyben azt vizsgálta, hogy mennyit költenek a férfiak és nők egy ruhaboltban akkor, ha a bejáratnál egy atletikus testalkatú, vonzó férfieladó áll, és mennyit, amikor senki sem áll ott.

Kiderült, hogy ha a vonzó sportoló vagy modell az ajtóban állt, akkor a férfiak átlagosan 165 dollárt költöttek az adott ruhaboltban, míg a nők csak 72 dollárt. Ha senki sem állt a bejáratnál, akkor a férfiak csak 92, a nők pedig 97 dollárt költöttek.

Egyértelmű tehát, hogy a vonzó férfieladó jelenléte nagyobb hatással volt a férfiakra pénzköltési szempontból, mint a nőkre. A kutatás vezetői szerint a magyarázat az lehet, hogy a vonzó, az átlagos amerikainál magasabb férfi a bejáratnál versenyösztönöket váltott ki a többi férfiban, akik esetleges hátrányukat a kinézetükben úgy igyekeztek kompenzálni és anyagi státuszukat megmutatni, hogy többet költöttek ruhákra.

A kutatás több egyéb dologra is kiterjedt, minden esetre az eredmények azt mutatják, hogy a ruhaboltoknak érdemesebb lehet vonzó férfieladókat alkalmazniuk, mint nőket, legalábbis akkor, ha a férfiakat is nagyobb pénzköltésre szeretnék ösztökélni.

(CNBC)

Címlapkép: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

Fórum


2019.03.21 17:31

Megelégelték a túl sok turistát Amszterdam vöröslámpás negyedében

Jövő évtől betiltják a vezetett városnéző sétákat és kocsmatúrákat Amszterdam vöröslámpás negyedében, főként a belvárosi turistaáradat mérséklése céljából - jelentette csütörtökön a holland sajtó. Emellett... 
2019.03.22 08:00

Ők a tavalyi év legjobban kereső halott hírességei

Az alábbi ábra a tavalyi év 10 legjobban kereső halott hírességét mutatja, akik közül az első helyen álló Michael Jackson toronymagasan vezeti a listát 400 millió dollárral, őt követi Elvis Presley 40... 
   
Jön a többi...
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír
Prémium