<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Befektetési ötlet

WTI-olaj: zuhanás után fellélegzés jöhet

2018. november 9., péntek 11:58

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

Bár szezonálisan is a leggyengébb időszaka az olajnak az ősz, idén még nagyobb pánik bontakozott ki az árfolyamban. Ugyanakkor fontos támasz zónához közelítünk.

Az elmúlt egy hónapban több mint 20%-ot zuhant a WTI-olaj árjegyzése, bár ez részben nem meglepő, hisz szeptember végén még óriási optimizmus volt a határidős piacon, illetve a különféle szentiment indexek is extrém túlvett állapotot mutattak. Az esés mértéke viszont lehet meglepő, mivel szinte megállás nélkül zuhan hetek óta az árfolyam. A folytatásra több forgatókönyvet is fel tudunk vázolni az elliott-i rendszer alapján is, amelyből 2 lényeges út rajzolódik ki: 1) október elején jelentős és meghatározó csúcs alakult ki, és akkor egy kisebb felpattanás után tovább eshet az olaj ára az 50 dolláros szintekig, vagy 2) a június végi csúcs óta egy nagyobb 'flat' korrekció fut, amelyben most látjuk a befejező mozgást, és hamarosan jelentős emelkedés jöhet, ami már 80 dollár irányába repíti az árfolyamot.

Kiiindulva a két fenti forgatókönyvből, a mostani extrém negatív szentimentből (DSI érték a tegnapi napon 17 volt, ma pedig tovább eshetett)  és az alsó képen látható technikai képből, tudniillik egy közel 3 éves emelkedő trendvonalat közelít az árfolyam, illetve egy nagyobb támasz zónát, nem is beszélve arról, hogy év elején a 60 dolláros szintről indult a kereskedés, ami sokszor jelent fontos vízválasztó szintet, tehát ezeket összerakva a nagyon közeli jövőben egy nagyobb felpattanást várunk az 58-60 dolláros tartományból 65-67 dollárig.


WTI-olaj hetes grafikon

Vétel: 58 - 60 dollár

Stop: 55,00 dollár

Célár: 65,00 / 67,50 / 69,00 dollár

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Befektetési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

GBPUSD: újra életre kelhet

Vételi zónába érkezett az árfolyam.

Day-trade ötlet

Kereskedési és befektetési ötletbörze - 2019.07.22.

Elemzés és kereskedési ötletek
 

Friss hírek