<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Kereskedési ötlet

Bitcoin: új erőre kaphat

2018. március 19., hétfő 15:40

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

A tavalyi nagy eufória után a Bitcoin végre sokkal nyugodtabb és elemezhetőbb képet ad, vélhetően annak is köszönhetően, hogy decemberben bevezették a határidős piacokra, így sokkal jobban kisimulhatnak az árfolyammozgások. Most úgy tűnik, hogy a hetek óta tartó korrekció véget érhet, és újra északnak indulhat az irány.

Múlt héten sokat cikkeztek arról, hogy a Bitcoin árfolyamában kezd kialakulni az úgynevezett halálkereszt, amikor az 50 napos mozgóátlag a 200-as mozgót metszi felülről, és ez mennyire 'bearish' jelzés. Önmagában a jelzésnek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, mert sokszor késő jelez, illetve akár fals módon is. Sokkal inkább az az érdekes, hogy a Bitcoint február elején megtartotta egy nagyobb emelkedő trendvonal, illetve a december-február közötti esés inkább egy nagyobb korrekciónak tűnik, mintsem hogy teljesen eltemessük a Bitcoint. Jól látható, hogy a 7500-8000 dolláros zóna egy erős támasz szint, és jó eséllyel újra felfelé próbálkozhat az árfolyam.

A Portfolio Trader ügyfelek számára elérhető Kereskedési panoráma című webináriumokon rendszeresen nyomon követjük a Bitcoin árfolyamát, és készültünk is ott erre a korrekcióra, illetve a lehetséges beszállás meghatározására.


Bitcoin napos grafikon

A 4 órás bontású grafikon mutatja számunkra rövid távon a lényeget, mivel a február 6. és 20. közötti emelkedés lehetett egy új impulzív láb, azóta pedig egy nagyobb 'flat' korrekciót látni, amiben a 'c' hullám egy lefelé menő ékbe rendeződött be, és amiből a mai kereskedésben kitört az árfolyam (többszörös RSI divergencia mellett), potenciálisan kialakítva egy jelentős mélypontot. Mivel az ilyen ékből való kitörés erős fordulós minta szokott lenni, így nagyobb emelkedést várnánk az árfolyamban, első körben 10 ezer, majd 12 ezer dollárhoz, potenciálisan pedig a 13-15 ezer dolláros tartományba, ennek megfelelően egy magas hozam/kockázat arányú belépési pont kapunk. 


Bitcoin 4 órás bontású grafikon - lefelé menő ékből kitört az árfolyam

Vétel: 8000 - 8600 dollár

Stop: 7200 dollár (agresszív) / 5870 dollár (konzervatív)

Célár: 11700 / 13200 / 14500 / 17000 dollár

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Kereskedési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Altria: jóárasított osztalékbajnok

Nagyobb támasz zónát közelít az árfolyam.

Day-trade ötlet

Kereskedési és befektetési ötletbörze - 2019.09.19.

Elemzések és kereskedési ötletek
 

Friss hírek