<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Kereskedési ötlet

Továbbra is a dollár oldalán pattog a labda

2019. július 26., péntek 12:50

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

Bár tegnap az EURUSD csinált egy marginális új mélypontot 1,11-nél, de aztán nagyot emelkedett, a mozgás inkább az eurónak volt köszönhető, és nap végére jelentősen visszaadta az emelkedést. Összességében a dollár továbbra is erősödő trendben van, és ez a jövő szerdai FED-ig érdemben alig fog változni.

Ráadásul ha még kamatot is vág a FED július 31-én, akkor is bőven a dollár oldalán van a kamatelőny, pláne hogy az EKB is kamatot vághat a jövőben. Szóval egyelőre a fundamentális oldalról sem érezhető óriási változás. Bár ha a hosszabb távú dollármozgásról kellene nyilatkozni, arra is van véleményünk, és ezt a Kereskedési és befektetési ötletbörze webináriumokon a Portfolio Trader ügyfelek részére el szoktuk mondani, de most inkább csak maradjunk a tényeknél, és néhány grafikonnál, ami egylőre a dollárerőt mutatja.

Az első ilyen az USDCHF, amiben június végén a március-április közötti emelkedés 161,8%-os Fibo szintjéről indult egy 5 hullámú emelkedő mozgás, majd az elmúlt 2 hét korrekciója után tegnap sikerült kitörnie az árfolyamnak a csökkenő trendvonalból, és a várakozásunk szerint az árfolyam elérheti az előttünk álló időszakban a 100%-os Fibo kiterjesztési szintet 1,0060-nál, ezzel együtt pedig az április-június közötti esés 61,8%-os Fibo korrekciós szintjét is 1,0028-nál. Így érdemes lehet a dollárerősödést ebben a devizapárban is nyomon követni.


USDCHF 8 órás bontású grafikon

A másik az EURCHF, ami kiküszöböli a dollárt az egyenletből, viszont nagyon jól kereskedhető devizapárnak tűnik. A csütörtöki kereskedésben a 2019. áprilisi emelkedés 161,8%-os Fibo szintjére esett le az árfolyam 1,0970-nél, és pont ott meg is fordult, ráadásul egy nagy kulcsfordulós gyertyát kialakítva. Általában az ilyen fordulókból - kis konszolidáció után - felfelé szokott haladni az árfolyam, és jó eséllyel azt lehetne várni, hogy az 1,1160-as letörési szintig elmehet a mozgás, kérdés, hogy utána mi jön. Az EURCHF esetében a szerző rendelkezik long pozíciókkal.


EURCHF napos bontású grafikon


A Portfolio.hu YOUTUBE csatornáján pedig hozzá lehet férni korábbi videós elemzéseinkhez (a Kereskedési és befektetési ötletbörzékhez csak 1-2 hét késéssel a Portfolio Trader ügyfelekhez képest). 
előző cikk nyomtatom következő cikk
A Kereskedési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Bitcoin: itt a korrekció vége?

Hamarosan kiderül.

Day-trade ötlet

Chesapeake Energy: egy gyors profitra jó lehet

Természetesen a megfelelő kockázatkezelés mellett.
 

Friss hírek