<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Befektetési ötlet

Újra csilloghat az olajszektor

2018. január 3., szerda 10:30

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

December végén nagy lendületet vettek az amerikai olajszektorhoz kapcsolódó részvények, amire előzetesen már ősszel, illetve az óév utolsó heteiben is felhívtuk a figyelmet, mint hosszabb távú befektetési ötlet. A technikai kép azóta még kecsegtetőbb lett, így az OIH névre hallgató ETF-re fogalmazunk meg vételi ötletet.

A heti rendszerességgel tartott Kereskedési panoráma webináriumainkon szinte minden alkalommal foglalkoztunk az amerikai olajszektorhoz tartozó részvények kedvező hosszú távú képéről, illetve a Traderszobában is több vételi ötletet megfogalmaztunk néhány részvényre (lásd lejjebb). Tettük ezt annak fényében, hogy történelmi távlatokban is messze alulértékelt a szektor, és még az olaj elmúlt 2 évben látott talpra állása sem tudta még igazán magával húzni a papírokat. Viszont az elmúlt pár hétben már elszakadt a cérna, és mind az egyedi részvények, mind az olajszektorhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló cégeket tömörítő OIH névre hallgató ETF nagyobb áremelkedést produkált. Aki Portfolio Trader ügyfél, az már decemberben diszkont áron tudott vásárolni az OIH-ból.

Ha rápillantunk az OIH napos grafikonjára, akkor jól látható, hogy 2016-ban volt már egy nagyobb emelkedés 20 és 36 dollár között, de azt tavaly javarészt visszaadta a piac. Ugyanakkor magasabb mélypontról tudott augusztus végén fordulni az árfolyam, és egy hosszabb konszolidáció után a keddi kereskedésben már a kritikus 26,20 dolláros szint fölött tudott zárni. Ezáltal létrehozott egy fordított fej-váll alakzatot is, melyből a célár 31 dollár környékére mutat, mint ahogy más technikai szintek is. Ráadásul az augusztus végi 21,70 dolláros mélypontról impulzív emelkedés jeleit látni, így hosszabb távon is biztató kép tárul elénk. Ennek fényében azt is megkockáztatjuk, hogy a 2018-as év újra csillogóvá teheti az olaj- és energiaszektort, és nem lenne ördögtől való elképzelés, ha az OIH nevű ETF újra célba venné a 36-40 dolláros tartományt. Az index legnagyobb súlyú részvénye, a Schlumberger (SLB) szintén jó technikai képet mutat. Így hosszabb távú ételi ötletet fogalmazunk meg, és az ötletet folyamatosan nyomon követjük webináriumainkon. 


OIH napos grafikon - konszolidációból erőteljes kitörés

Vétel: 26,00 - 26,50 dollár

Stop: 23,60 dollár

Célár: 31,00 / 36,00 / 39,00 dollár

Korábbi Traderszoba ötleteink:

Diamond Offshore Drilling: most kaphat lendületet a részvény

Marathon Oil: maratoni lehet ez a menet

 

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Befektetési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Symantec: nagyító is kellett ehhez az ötlethez

Egy kis türelem viszont kell még hozzá.

Day-trade ötlet

Kereskedési és befektetési ötletbörze - 2019.01.17.

Elemzés és kereskedési ötletek
 

Friss hírek