<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Befektetési ötlet

Brazília: újra virágzásnak indulhat

2018. január 16., kedd 13:20

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

Az évtized első felét nagyon megszenvedte Brazília és annak részvénypiaca a csökkenő nyersanyagárak miatt, de úgy tűnik, hogy a 2016 elején lezárták ezt a korszakot, és újra emelkedő pályára álltak az árak. Ha minden igaz, akkor ígéretes növekedési sztori és vételi ötlet körvonalazódik.

A brazil piacot lefedő EWZ nevű ETF-en (amerikai tőzsdén lehet kereskedni) keresztül mutatjuk be a vételi ötletünket. A hetes bontású grafikonon jól látszódik az a nagy A-B-C korrekció, ami 2008-ban kezdődött, és 2016 elején egy lefelé menő ékben végződött 17-18 dollár között. Onnan éles fordulatot vett az árfolyam, szinte párhuzamosan az olajpiacon kibontakozó áremelkedéssel. Az első nagyobb hullám egészen a 39 dolláros nagyobb ellenállási szintig röpítette a jegyzést 2016 őszére, majd onnan egy több mint fél éves oldalazó korrekció zajlott, potenciális 2. hullámban, ami már a piros szaggatott trendvonal fölött zajlott. Tavaly nyáron pedig vélhetően beindulhatott a legintenzívebb emelkedő hullám, ami igen vonzó magasságokba emelheti az árfolyamot. Ráadásul a hetes RSI indikátoron is szépen kirajzolódik, hogy a 2016-os mélypont utáni emelkedő trendben rendre a 40-50-es tartomány fogta meg a korrekciókat, így egészséges emelkedő trenddel állunk szemben, immáron a 200 hetes mozgóátlag fölött. A következő hosszú hónapok célárai pedig 53, 57, illetve 66 dollár körül szóródnak, de alapvetően egy impulzív emelkedő trendben a 80 dolláros tartomány is megcélozható.


EWZ hetes grafikon - a nagyobb emelkedés még csak most jöhet

Napos grafikon szerint pedig jó eséllyel a gyorsuló fázis köszönthet ránk, mint ahogy alapvetően az olaj- és energiaszektor is impresszíven emelkedik december óta ( január eleji vételi ötletünk: Újra csilloghat az olajszektor). Év végén az EWZ árfolyama kitört az október óta behúzható csökkenő trendvonalból, ráadásul egy rést is kialakított, így rövid távon is erős momentummal emelkedik az árfolyam, így érdemes már a jelenlegi szinteknél vételben gondolkodni. Agresszívebb kereskedők a stopjukat kicsivel 40 dollár alá rakhatják, a konzervatívabbak 37 dollár környékén találhatják meg a helyüket.


EWZ napos grafikon - erős momentummal emelkedik az ár

Vétel: 42,00 - 43,30 dollár

Stop: 39,50 vagy 37,00 dollár

Célár: 53,00 / 57,00 / 66,00 / 80,00 dollár

Az ötletet folyamatosan nyomon fogjuk követni a Kereskedési panoráma webináriumokon.

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Befektetési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Symantec: nagyító is kellett ehhez az ötlethez

Egy kis türelem viszont kell még hozzá.

Day-trade ötlet

Kereskedési és befektetési ötletbörze - 2019.01.17.

Elemzés és kereskedési ötletek
 

Friss hírek