<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Befektetési ötlet

Philip Morris: osztalékbajnok kiváló technikai képpel

2019. június 12., szerda 15:10

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

Újra az osztalékbajnok részvények háza tájáról hozunk egy nagyon erős részvényt, mégpedig a Philip Morris dohányipari nagyágyút, mely egészen kecsegtető technikai képpel rendelkezik, ráadásul 5,84%-os induló osztalékhozam mellett lehet most megvásárolni.

Január elején jó időzítéssel ajánlottuk hosszabb távú vételre az Altriát (MO), amely utána 30%-ot tudott emelkedni. Akkor is a másik oldalon, szinte kéz a kézben a Philip Morris (PM) állt, amely a 2009 - 2017 közötti nagy emelkedés 61,8%-os Fibo szintjére esett le (egy párhuzamosan behúzható csatorna aljára), így jó vételnek számított akkor is. Azóta viszont a 65-70 dolláros zónából fel tudott emelkedni 92 dollárig. 


Philip Morris hetes bontású grafikon

A napos grafikon most újabb érdekességet mutat, tudniillik a március végi 92 dollár körüli csúcsról egyelőre 3 hullámban tudott visszahúzódni az árfolyam, mégpedig a december-márciusi emelkedés 61,8%-os Fibo szintjéig, ráadásul 76 dollárnál van egy nagyobb támasz szint is, valamint potenciálisan egy nagyobb fordított fej-váll alakzat is kialakulhat a következő hónapokban. Ebből kiindulva úgy látjuk, hogy mind közép, mind hosszabb távra érték (5,84%-os osztalékhozam) és technikai alapon is jó vétel lehet a Philip Morris részvénye, mivel potenciálisan elérhető lehet a 90-92 dolláros tartomány, illetve a 100 dolláros szint. Ha pedig hosszabb távra tekintünk, nem lenne ördögtől való akár a 110, illetve a 120 dolláros zóna elérése sem.


Philip Morris napos bontású grafikon

Vétel: 72 - 78 dollár

Stop: 66 dollár

Célár: 92 / 100 / 110 / 120 dollár

(Címlapi kép forrása: Shutterstock.com; A képpel és a cikkel nem kívánjuk a dohányzást népszerűsíteni, és nem minősül semmilyen reklámnak.)

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Befektetési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Bitcoin: itt a korrekció vége?

Hamarosan kiderül.

Day-trade ötlet

Kereskedési és befektetési ötletbörze - 2020.01.20.

Elemzések és kereskedési ötletek
 

Friss hírek