<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Befektetési ötlet

Altria: jóárasított osztalékbajnok

2019. szeptember 19., csütörtök 15:00

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

A mostani piaci környezetben vadászni kell az értékalapon is jó vételnek tűnő részvényekre, de szerencsére azért lehet találni nagyon jó cégeket olcsóbban is. Pont ilyen most az Altria (MO) dohánygyártó cég részvénye is, amiben a kedvező fundamentumokat egy jó technikai képpel is meg lehet támogatni.

Kb. 1 hónapja robbant a hír, hogy a Philipp Morris (PM) újra egyesülni az Altriával, azzal a céggel, amellyel korábban már egy céget alkottak. Bár a pontos részletek még nincsenek meg, de két erős fundamentumú és erős osztalékfizetési profillal rendelkező cégről van szó, és az egyesülésük kapcsán arra kell majd figyelni, hogy sérül-e valamilyen szinten a kifizetett jövőbeli osztalék mértéke. Jelenleg az Altria 8,32%-os induló osztalékhozam (3,36 dollár részvényenként) mellett forog, míg a Philip Morris esetében ez a szám 6,54% (4,68 dollár részvényenként).

Ennyi bevezetés után viszont nézzük az Altria (MO) technikai elemzését. Az elmúlt 2 évben folyamatosan morzsolódik lefelé az árfolyam, viszont ez a csökkenés egymást átfedő hullámok mentén történik, azaz ez egy nagyobb (W-X-Y) korrekció. Ráadásul a 2008-2017 közötti emelkedés 61,8%-os Fibo szintje (38,60 dollár) pont egy támasz zónába mutat, valamint a potenciális W-X-Y korrektív szerkezet 100,0 - 123,6%-os Fibo kiterjesztési szintje 42,11 - 36,47 dolláros tartományban van. Ennek megfelelően az ábrán is jelölt tartomány ideális tartománya lehet egy potenciális mélypont kialakulásának, és egy nagyobb emelkedés indulhatna onnan. Ennek megfelelően mi vételi pozíciókban gondolkodunk technikai alapon, aki pedig eleve hosszabb távra szeretne részvényt venni, az Altria osztalék oldalról is kiváló célpont lehet, nyilván ebben az esetben a kockázatkezelés is más metódus alapján zajlik.


Altria hetes bontású grafikon

Vétel: 36,50 - 40,00 dollár

Stop: 28-29 dollár környéke

Célár: 48 / 54 / 63 / 70 / 78 dollár

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Befektetési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Bitcoin: itt a korrekció vége?

Hamarosan kiderül.

Day-trade ötlet

Kereskedési és befektetési ötletbörze - 2020.01.20.

Elemzések és kereskedési ötletek
 

Friss hírek