<{* *}> <{* *}>
tel.: 36-1-472-2096 trader@portfolio.hu

Befektetési ötlet

Opus: újra érdemes figyelőlistára tenni!

2019. október 10., csütörtök 13:15

A Portfolio TraderSzoba egy exkluzív INGYENES SZOLGÁLTATÁS, mely kizárólag a regisztrált tagok számára érhető el, az alábbi írás azonban minden Olvasónk számára hozzáférhető.

TraderSzoba REGISZTRÁCIÓ ITT!

2017-2018-ban az Opus-nak is nagyban köszönhető volt, hogy újra divat lett hazánkban tőzsdéről beszélni és értékpapírszámlát nyitni. Óriási érdeklődés mutatkozott az ún. Mészáros-részvények után, és az árfolyamok ésszerűtlen mértékben szárnyaltak is. Aztán a tavaly tavaszi választások után mintha magára hagyták volna a láthatatlan kezek a részvényt, helyette sok beragadt kisbefektető nézhette végig az árfolyam lassú lemorzsolódását. Ugyanakkor újra érdekes tartományba érkezett a részvény, ezért egy hosszabb távú vételi ötletet fogalmazunk meg.

Az elején leszöghezhetjük, hogy a 2016-os mélypontokról indult emelkedés egy nagy emelkedő trend volt, ami a pár forintos tartományból szinte szélsebesen jutott el 800 forintig, ahol aztán egy dupla csúcsot alakított ki az árfolyam. Ugyanakkor az elmúlt 2 év árfolyammozgása inkább utalhat egy nagyobb A-B-C flat korrekcióra, amiben a 'C' hullám potenciálisan egy lefelé menő ék alakzat, ami sokáig tud lefelé csorogni néha nagyobb ellentétes irányú mozgásokkal, amit láthattunk is. De ha a 2016-2018 között mozgást nézzük, akkor 310 forintnál elértük az emelkedés 61,8%-os Fibo korrekcióját, valamint a 200 hetes mozgóátlagot, illetve a lefelé menetben betöltöttünk jó néhány, a hiszti alatt nyitva hagyott rést. Szóval fontos támasz zónába érhetett az árfolyam, ezért is figyeltünk fel a lehetőségre. 


Opus hetes bontású grafikon

Fontos kiemelni, hogy fordulatra utaló jelzések nincsenek, a lefelé mozgás elég egyértelmű, és még van tér lefelé, de ha tényleg egy lefelé menő ékkel van dolgunk, akkor ez egy befejező mozgás lehet, és fordulatra utaló jelzések után várható lenne az emelkedő mozgás megindulása. Így ha valaki most gondolkodik vételben (és nem korábbról és magasabbról ragadt bele a magyar csodát megtestesítő Opus részvénybe), célszerű inkább több tételre osztani a ráfordítandó összeget, tartalékolva még patront későbbre, ha megindulna az árfolyam. Pozitív jelzés lenne, ha az árfolyamnak sikerülne 410-420 forint fölött zárni hetes bontásban, mert akkor nagyobb valószínűség mellett mondhatnánk azt, hogy bent van a mélypont. Nyilván van kockázat az ötletben, de cserébe a hozampotenciál is szép, mivel hosszabb távon jó esély mutatkozhat az emelkedő trend folytatására, azaz a 600-800 forintos tartomány elérésére, vagy annak meghaladására.

Vétel: 270 - 320 forint

Stop: 190 forint

Célár: 490 / 600 / 730 / 800 / 900 / 1000 forint

előző cikk nyomtatom következő cikk
A Befektetési ötletek befektetési megközelítése és a Portfolio.hu TraderSzoba által javasolt kereskedési elvek itt olvashatók.

Jogi Nyilatkozat

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

A Portfolio TraderSzoba kiadója, a NET Média Zrt. azon tőzsdei és tőzsdén kívüli társaságokkal, amelyekkel kapcsolatos híreket, elemzéseket, interjúkat és egyéb írásokat megjelentet, üzleti kapcsolatot tarthat fenn akár közvetlenül, akár érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságán, leánycégén keresztül. Ezen üzleti kapcsolatban a NET Média Zrt. vagy leánycége lehet az érintett társaság megrendelője és szállítója egyaránt. Üzleti kapcsolatnak minősül bármely társaság számára történő real-time tőzsdei adatszolgáltatás nyújtása is.

A Portfolio TraderSzoba az általa közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. Az adatok hitelességéért mindazonáltal a Portfolio TraderSzoba, illetve kiadója, a NET Média Zrt. nem vállal felelősséget.

A Portfolio TraderSzoba által közölt hírek, elemzések, interjúk és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, s befektetési ajánlást nem tartalmaznak.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztőségének tagjai számára nem tiltott, hogy a tőzsdén saját nevükben kereskedjenek és tőzsdei vagy tőzsdén kívüli társaságok részvényeivel rendelkezzenek. Munkatársaink számára a tőzsdén történő tranzaktálás azért engedélyezett, mert meggyőződésünk szerint korrekt tájékoztatást és elemzést csak valós részvénypiaci tapasztalattal rendelkező személyek tudnak a részvénypiacról adni. A Portfolio.hu és a Portfolio TraderSzoba szerkesztőségi politikája alapján azonban az esetleges tőzsdei érdekeltség a szerkesztőségi munkatársak cikket, véleményét, tájékoztatását nem befolyásolhatja. Részvénytulajdonláson alapuló, esetleg részrehajló vagy megtévesztő tájékoztatást vagy véleményt a szerkesztőség bármely munkatársánál haladéktalanul súlyosan szankcionál.

A NET Média Zrt. bármely tőzsdei társaságban legfeljebb 1 db részvénnyel rendelkezik annak érdekében, hogy számára (munkatársa, mint meghatalmazott számára) a társaság közgyűlésén történő részvételi jog biztosítva legyen. Amennyiben bármely, a Portfolio.hu vagy a Portfolio TraderSzoba oldalain megjelent elemzés elemzője, szakírója az elemzéssel, véleménnyel érintett társaságban részesedéssel rendelkezik, ezt 0,01% pontossággal az elemzés vagy cikk alatt feltüntetjük.

Valamennyi, a Portfolio TraderSzobában megjelent vélemény, elemzés az azt elkészítő kolléga szakmai véleményét tükrözi, melyben objektív és szubjektív elemek egyaránt vannak. Az előbbiekre valamint a tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a NET Média Zrt. az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.

A Portfolio TraderSzoba szerkesztősége.

Befektetési ötlet

Bitcoin: itt a korrekció vége?

Hamarosan kiderül.

Day-trade ötlet

Kereskedési és befektetési ötletbörze - 2020.01.20.

Elemzések és kereskedési ötletek
 

Friss hírek